Naredna dva sata nevreme u ovim delovima Srbije: RHMZ izdao upozorenje i za jutro

23.06.2023

23:15

0

Autor: M. Vu.

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na intenzivne pljuskove, grmljavinu, grad i jak olujni vetar koji se očekuju tokom noći i jutra

Naredna dva sata nevreme u ovim delovima Srbije: RHMZ izdao upozorenje i za jutro
Ilustracija - Copyright Pixabay

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na intenzivne pljuskove, grmljavinu, grad i jak olujni vetar koji se očekuju tokom noći i jutra na području Vojvodine, zapadne i centralne Srbije.

Prolazak izraženog hladnog fronta večeras i tokom noći stvara uslove za lokalno intenzivne oluje, uključujući pljuskove, grmljavinu, grad, jak i olujni vetar. Najpre će ova nepovoljna vremenska situacija zahvatiti Vojvodinu, a zatim se proširiti na zapadnu i centralnu Srbiju.

- Na području Bačke i Banata očekuje se jaka konvektivna oblačnost koja će u naredna dva sata rezultirati intenzivnim pljuskovima praćenim grmljavinom, jakim i olujnim vetrom, kao i mogućim pojavama grada - piše na sajtu RHMZ.

Instagram_192.rs
 

U subotu, 24. juna, na istoku, jugu i jugozapadu zemlje postojaće mogućnost za grmljavinu.

Na područjima sa obilnim pljuskovima očekuje se kratkotrajno nagomilavanje kiše od 20 do 30 mm, lokalno i više, dok će olujni vetar povremeno dostizati brzinu od 20 do 25 m/s.

Građani se pozivaju da budu oprezni i preduzmu neophodne mere predostrožnosti kako bi se zaštitili od nepovoljnih vremenskih uslova.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike