"Vreme je da se snažno usmerimo na kvalitet zdravstvene zaštite": Predsednik Vučić sa dr Hansom Klugeom iz SZO (FOTO)

22.06.2023

13:10

0

Istakao je kako je sa Klugeom razgovarao o obimu buduće saradnje na integrisanom modelu primarne zdravstvene zaštite

"Vreme je da se snažno usmerimo na kvalitet zdravstvene zaštite": Predsednik Vučić sa dr Hansom Klugeom iz SZO (FOTO)
Aleksandar Vučić i Hans Kluge - Copyright Foto: Printscreen/Instagram/@buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa direktorom Regionalne kancelarije Svetske zdravstvene organizacije za Evropu Hansom Klugeom i istakao da je Srbija u poslednjih deset godina izgradila veliki broj savremenih bolnica i nabavila najmoderniju opremu za zdravstvene ustanove širom zemlje.

- Sada je vreme da se snažno usmerimo na organizaciju i unapređenje kvaliteta zdravstvene zaštite, jer je ona najvažnija za naše građane - napisao je Vučić na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Dodao je da je sa Klugeom razgovarao o obimu buduće saradnje na integrisanom modelu primarne zdravstvene zaštite, kao i na jačanju otpornosti celokupnog zdravstvenog sistema naše zemlje, jer su njihova iskustva u ovim oblastima od nemerljivog značaja za Srbiju.

- Mi nastavljamo ubrzano da radimo i na unapređenju pristupa zdravstvu kroz elektronske sisteme, kao i na jačanju kapaciteta svih naših zdravstvenih institucija, ali i na postizanju saradnje u održavanju kontinuiranog i stabilnog snabdevanja lekovima imajući u vidu izazove na globalnom tržištu snabdevanja lekovima - zaključio je Vučić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike