Oglasili se roditelji učenika VII/2 OŠ "Vladislav Ribnikar": Naša deca danas ne kreću na nastavu

22.05.2023

19:12

0

Kako se navodi u saopštenju koje je prosledio njihov punomoćnik, oni nisu bili ni obavešteni da njihova deca danas polaze na nastavu časom fizičkog vaspitanja

Oglasili se roditelji učenika VII/2 OŠ "Vladislav Ribnikar": Naša deca danas ne kreću na nastavu
OŠ Vladislav Ribnikar - Copyright 24sedam/Nenad Vujanović

Roditelji učenika VII/2 koji su preživeli i deo roditelja stradale dece u masovnom ubistvu u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" oglasili se povodom informacije koja se pojavila u medijima da su u nedelju imali sastanak sa nekoliko ministara i predstavnikom kabineta predsednice Vlade Srbije.

- Mi, roditelji VII/2, preživele i deo roditelja stradale dece u masakru 3. maja 2023. godine, potpisnici zahteva roditelja VII/2, demantujemo informacije iznete u medijima. U nedelju, dana 21. maja 2023. godine, ni formalno ni neformalno, nismo obavljali bilo kakve razgovore sa bilo kojim predstavnicima koji su došli u školu navedenog dana, niti smo uopšte bili u školi tog dana. lmajući u vidu navedeno, u ponedeljak dana 22. maja 2023. godine, demantujemo vesti koje prenose mnogi mediji - navodi se u saopštenju.

AP Photo/Darko Vojinovic
 

- Roditelje niko nije obavestio iz škole ili Ministarstva prosvete da naša deca danas polaze na nastavu časom fizičkog vaspitanja, a od sutra sa časom geografije. Jedinu informaciju koju smo jutros oko 9.00 časova dobili preko jednog roditelja je pitanje od terapeuta naše dece da se izjasnimo da Ii smo saglasni da naša deca danas imaju čas iz fizičkog, bez objašnjenja gde bi se čas održao, kao i da Ii je to deo terapije koju naša deca pohađaju iii je to početak nastave - navodi se i dodaje da tim u vezi, roditelji preživele dece iz VII/2 ističu da njihova deca danas ne kreću na nastavu.

Takođe, roditelji ostaju pri zahtevima prosleđenim nadležnim institucijama.

Vanredni inspekcijski nadzor povodom primedbi roditelja na rad psihoterapeuta u "Ribnikaru"

Povodom primedbi roditelja na rad dr Ranke Radulović tokom pružanja psihološke podrške učenicima, Ministarstvo zdravlja je saopštilo da je naložilo vanredni inspekcijski nadzor.

Oglasila se i dr Radulović, koja tvrdi da su učenici dobili njenu i grupnu podršku.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike