Nastava u OŠ "Vladislav Ribnikar" neće biti kao u drugim školama: Dogovoreno da se krene sa skraćenim časovima

22.05.2023

16:18

0

Nastava u ovoj školi je nakon sednice pedagoškog kolegijuma dogovorena da krene u šestočasovnom obliku, sa časovima koji će trajati 30 minuta

Nastava u OŠ "Vladislav Ribnikar" neće biti kao u drugim školama: Dogovoreno da se krene sa skraćenim časovima
OŠ Vladislav Ribnikar - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Načelnik školske uprave Grada Beograda Dragan Filipović rekao je danas da se nastava u onom obliku u kojem se odvija u drugim školama neće odvijati u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", kao i da je nakon sednice pedagoškog kolegijuma dogovorena da se krene sa šest časova koji će trajati 30 minuta.

Filipović je rekao i da je juče održana neformalna sednica saveta roditelja, jer nisu došli svi roditelji nastradale dece.

"Prisustvovalo je četiri porodice preminule dece, te smo iz tog razloga doneli odluku da odložimo sednicu, pošto nisu bili prisutni svi roditelji", rekao je Filipović za TV K1.

On je dodao da je na sednici bilo oko 40 predstavnika saveta roditelja iz škole. Filipović je naveo da su na sastanku kome je prisustvovao pokušali da pojasne informacije koje dolaze sa svih strana i koje, kako je rekao, nisu  tačne, a da se najviše netačnih informacija  ticalo odvijanja nastave.

"Nastava u onom obliku u kojem se odvija u svim školama neće se odvijati u školi 'Vladislav Ribnikar'. Nastava u ovoj školi je nakon sednice pedagoškog kolegijuma dogovorena da krene u šestočasovnom obliku, sa  časovima koji će trajati 30 minuta", objasnio je on.
Kako je rekao, dogovoreno je da se prati nastavni sadržaj koji je prilagođen svakom odeljenju. 

"Neće biti kontrolnih i pismenih zadataka. Neće biti ispitivanja dece, a ona koja izraze želju, u mogućnosti su da kroz takav nastavni sadržaj poprave ocenu kroz aktivnosti", rekao je Filipović.

On je istakao da se i dalje vodi računa o svakom odeljenju pojedinačno, a posebno o odeljenjima koja su najugroženija.
24sedam/Jelena Nikolić
 

"Mi smo u toku vikenda od strane psihoterapeuta koji rade konstantno sa učenicima i  roditeljima odeljenja VII/2 dobili informaciju da deca žele da imaju časove fizičkog vaspitanja i geografije, sa nastavnicima sa kojima su imala vrlo dobar odnos. Ti nastavnici su bili tog jutra u školi, i zajedno su sa decom prolazili kroz događaje", objasnio je Filipović.

Na pitanje da li ima zajedničkih stavova kada je reč o savetu roditelja, ili su, kako mediji prenose, potpuno nejedinstveni, Filipović je rekao da su juče imali situaciju sa odeljenjem V/2 koje je takođe imalo traumatično iskustvo 3. maja, gde je dogovoreno sa predsednikom saveta da se održi zajednički roditeljski sastanak na kome će se dogovoriti šta je u najboljem interesu dece.

"Želimo da čujemo i njih, da čujemo šta deca kažu, da li imaju volju i želju. Predložili smo roditeljima da možemo i sa njima da održimo pojedinačni roditeljski sastanak kako bi se dogovorili šta je najbolje uraditi u interesu dece", istakao je Filipović.

On je rekao da školska uprava nije dobila zahtev roditelja učenika odeljenja VII/2 kojim se traži hitna suspenzija direktorke škole, psihologa i pedagoga.

Takođe, napomenuo je da je velika većina roditelja zadovoljna načinom rada nastavnika.  

 
"Posle ove situacije ima samo dva nastavnika koja su na bolovanju. Nastavnici su spremni da ovu školsku godinu privedu kraju. Vodimo računa o tome da roditeljima dajemo tačne informacije nakon svakog pedagoškog kolegijuma", rekao je Filipović.
 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike