"Veče pre tragedije bio je sa decom iz razreda na rođendanu, upucao je i simpatiju": Komšije o uhapšenom učeniku (13) nakon masakra u školi

04.05.2023

11:42

0

Autor: M. B.

K. K. (13) sumnjiči se da je ubio devet osoba, a sedam ranio

"Veče pre tragedije bio je sa decom iz razreda na rođendanu, upucao je i simpatiju": Komšije o uhapšenom učeniku (13) nakon masakra u školi
OŠ "Vladislav Ribnikar" i počinilac zločina K. K. - Copyright ATAImages/ Miloš Tešić

K. K. (13), koji se sumnjiči da je juče u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru ubio devet osoba, a sedam ranio, veče pre tragedije bio je na rođendanu sa svojim razredom, sa onima koje je upucao, rekli su stanari zgrade u kojoj osumnjičeni učenik živi.

- Tu je bila i jedna devojčica koja mu se dopadala, i nju je upucao - naveo je jedan komšija.

Komšije o K. K. govore kao o povučenom i stidljivom momku, kojeg nisu viđali sa drugarima.

- Uvek je sa njima bila samo žena koja ih je čuvala, iskreno, nikada ga nisam video sa društvom - dodao je komšija.

Komšije su iznenađene time što je otac dečaka u stanu imao toliko oružja i navode da nikada nije spomenuo da ga ima niti da ide u streljanu.

Navode da će K. K. "morati da izađe napolje" i pitaju se šta će da rade tada. Strahuju od toga da će neka porodica želeti da se osveti. Smatraju da će porodica dečaka morati da se odseli.

Tanjug/AP
Hapšenje K. K.

Kada je reč o ocu i majci dečaka, kažu da oboje rade u zdravstvu i da su vaspitani i ljubazni ljudi.

Kako pričaju, mlađa sestra K. K. sada je negde sa majkom.

- Nikada nije bilo sa njima problema, osim što se Vladimir bunio kada je trebalo da se otvori Pravoslavni centar u zgradi. Otvoren je na istom spratu gde su oni, i tamo idu zavisnici na savetovanje. Bunio se i protestovao čak i kod patrijarha. Plašio se kakvi će ljudi ulaziti u zgradu, jer je to savetovalište za zavisnike od alkohola i droge - priča jedan komšija.

Hiljade građana širom Srbije sinoć je odalo počast ubijenoj deci i čuvaru škole. Sveće su palili u Beogradu, Novom Sadu, Valjevu, Užicu...

Podsetimo, K. K. se sumnjiči da je juče u 8.40 sati došao u školu "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, koju je pohađao, sa oružjem koje je uzeo iz očevog sefa, i ubio radnika obezbeđenja i osam učenika, a ranio nastavnicu istorije i šest đaka. 

Razoružan je i uhapšen u dvorištu škole i potom predat Centru za socijalni rad. On ne može krivično da odgovara jer nema 14 godina.

Njegov otac uhapšen je zbog sumnje da je počinio krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti.

(Blic)

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike