Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije: Sutra bez nastave u školama zbog nezapamćene tragedije

04.05.2023

10:58

0

I Sindikat obrazovanja Čačak, koji broji 28 škola na teritoriji grada Čačka i opštine Lučani, odlučio je da danas i sutra budu radni ali ne i nastavni dani

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije: Sutra bez nastave u školama zbog nezapamćene tragedije
Školska učionica - Copyright Pixabay/coyot

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije saopštila je da u petak 5. maja 2023. godine neće biti nastave.

Nakon nezapamćene tragedije koja se juče dogodila u ovoj OŠ ""Vladislav Ribnikar" kada je učenik sedmog razreda pucao i ubio devet osoba, odlučeno je da se obustavi nastava i danas i sutra.

- Nemi smo pred činom koji nas je naterao da zatvorimo škole. Sve što činimo i što ćemo činiti je u najboljoj nameri da učinimo škole bezbednim mestom za obrazovanje i vaspitanje sve naše dece - navodi se u saopštenju.

RINA
 

OŠ "Ivo Andrić" na Kanarevom Brdu obavestila je roditelje da neće raditi sutra, kao i osnovne škole na području Rume.

I Sindikat obrazovanja Čačak, koji broji 28 škola na teritoriji grada Čačka i opštine Lučani, odlučio je da danas i sutra budu radni ali ne i nastavni dani.

Predsednik Sindikata obrazovanja Čačak Vladimir Adžić izjavio je da će se u datim školama održati sastanci sindikalnih organizacija i da će biti upućen poziv zaposlenima u obrazovanju, đacima, njihovim roditeljima ali i svim građanima, da se u petak u 11 časova i 55 minuta okupe na gradskom trgu u Čačku.

- Čačak je sinoć, na inicijativu predsednika sindikata, u okviru Sindikata obrazovanja Čačak, doneo odluku da danas ne bude nastave u školama, da se održe sindikati, obaveste roditelji šta je se desilo i zbog čega to preduzimamo. Danas smo bez nastave, petak će isto biti bez nastave, s tim što ćemo se na trgu okupiti. Biće skup na trgu u 11 i 55, da Srbija zaćuti na prvi dan žalosti - rekao je Adžić.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike