"U muklom bolu slušam vesti...Molim se Spasitelju Hristu za postradalu decu i radnika škole": Oglasio se patrijarh Porfirije posle tragedije

03.05.2023

15:14

0

Molitve i ljubav Vaskrslog Gospoda i sva naša ljudska briga i pažnja danas su sa vama, draga deco naša - poručio je patrijarh

"U muklom bolu slušam vesti...Molim se Spasitelju Hristu za postradalu decu i radnika škole": Oglasio se patrijarh Porfirije posle tragedije
Patrijarh Porfirije - Copyright Patrijarh Porfirije Foto: Mateja Stanisavljević/ATAImages

- U muklom bolu slušam vesti o katastrofi, kakva se u našem narodu i našoj Otadžbini nikada nije dogodila, a danas se desila u jednoj beogradskoj osnovnoj školi. Molim se Spasitelju Hristu za postradalu decu i radnika škole - poručio je patrijarh Porfirije povodom tragedije koja se jutros dogodila u osnovnoj školi na Vračaru, kada je ubijeno osam đaka i pripadnik obezbeđenja.

- Molim se Spasitelju za njihove roditelje, braću, sestre, rodbinu i izražavam im najdublje saučešće. Molitve i ljubav Vaskrslog Gospoda i sva naša ljudska briga i pažnja danas su sa vama, draga deco naša i nastavnice koji ste danas u beogradskim bolnicama. Molim sve da Vaskrslom Gospodu uputimo molitvu za mir i međusobnu ljubav. I molim da svako učini sve što do njega stoji za prestanak i osudu bilo kakvog nasilja, a pogotovo za promociju nasilja u javnosti - poručio je patijarh.

 

 

Osmoro đaka OŠ Vladislav Ribnikar, kao i pripadnik obezbeđenja te škole ubijeni su jutros, kada je, kako se sumnja K. K., učenik te škole u njih ispalio više hitaca.

Načelnik Policijske uprave za grad Beograd Veselin Milić izjavio je da je K. K. (13) unapred planirao ovu pucnjavu, kao i da je imao i skicu škole i spisak dece koje je želeo da ubije.

Milić je na konferenciji za medije rekao da je osumnjičeni maloletnik je pozvao policiju i obavestio da je pucao u više osoba.

Smrtno su stradali sedam devojčica i jedan dečak, S.N. (2009), B.A. (2011), A.B. (2011), A.D. (2009),  K.M. (2010), M.A. (2009), E.K. (2009), A.Č. (2009) i radnik obezbeđenja D.V. 

U istom događaju je još šest učenika škole povređeno četiri dečaka i dve devojčice, a to su A. B. (2009), H. K. (2009), NN muško, Učiteljica  T. S. (1970), J. D. (2010), V. M. i A. A. (2009).

Dečak se nakon pucnjave krio u dvorištu, a policija ga je opkolila, oduzela mu oružje i obezbedila prostor.

 

- Otac izvršioca ovog teškog dela je uhapšen, oba pištolja koja su nađena prilikom hapšenja, a predmet su krivičnog dela, imala su legalne dozvole. On je sa ocem išao u streljane, vežbao pucanje... Protiv oca će biti podnete sve zakonske mere - rekao je ministar policije Bratislav Gašić, a nešto kasnije je stigla vest da je privedena i majka.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike