Na Avali obeležen Dan planete Zemlje: Beogradski fakulteti potpisali ugovore o saradnji (FOTO)

22.04.2023

10:47

0

U akciji primarne separacije otpada, učestvovali su i studenti koji se školuju u Srbiji i žive u Studentskom centru "Radojka Lakić"

Na Avali obeležen Dan planete Zemlje: Beogradski fakulteti potpisali ugovore o saradnji (FOTO)
Copyright Tanjug/Jovana Perović

Na Avali je danas obeležen Dan planete Zemlje, potpisivanjem ugovora o saradnji sa Šumarskim, Tehnološko-metalurškim i Biološkim fakultetom Univerziteta u Beogradu i Fakultetom za primenjenu ekologiju Futura, kao i internacionalnom akcijom primarne separacije otpada u kojoj je učestvovalo više od sto studenata.

- Okosnica saradnje akademske zajednice i Ministarstva zaštite životne sredine biće studentska praksa u svim sektorima, ali i razmena iskustva i znanja kako zaposlenih, tako i asistenata i profesora. Dan planete Zemlje u Ministarstvu zaštite životne sredine obeležava se svaki dan rezultatima. Ministarstvu je prioritet primarna selekcija otpada, krenuli smo u izgradnju regionalnih centara za upravljanje otpadom i transfer stanica - rekao je državni sekretar ministarstva Aleksandar Dujanović, navodi se u saopštenju Ministarstva zaštite životne sredine.

Pored Dujanovića, obeležavanju Dana planete Zemlje prisustvovali su i dekan Šumarskog fakulteta Branko Stajić, dekan Tehnološko–metalurškog fakulteta Petar Uskoković, dekan Biloškog fakulteta Ljubiša Stanisavljević i dekan Fakulteta za primenjenu ekologiju Futura Svetozar Krstić.

U akciji primarne separacije otpada, učestvovali su i studenti koji se školuju u Srbiji i žive u Studentskom centru "Radojka Lakić".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike