Državni zvaničnici čestitali Uskrs sveštenstvu i građanima: "Da slavimo pobedu života i dobra i budimo nadu u bolje sutra"

13.04.2023

20:40

0

Pravoslavni Uskrs obeležava se u nedelju, 16. aprila

Državni zvaničnici čestitali Uskrs sveštenstvu i građanima: "Da slavimo pobedu života i dobra i budimo nadu u bolje sutra"
Copyright Profimedia

Vernicima i sveštenstvu koji u nedelju slave Uskrs po julijanskom kalendaru, praznik je danas čestitalo više zvaničnika uz želju da ga proslave u zdravlju i radosti i da svoje misli usmere na mir, ljubav i slogu.

Povodom predstojećeg Uskrsa, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević uputila je čestitku patrijarhu Srpske pravoslavne crkve  Porfiriju, sveštenstvu i vernicima, sa željom da praznik provedu u miru, radosti i blagostanju.

"U ime Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama i u svoje lično ime, svim pravoslavnim vernicima upućujem iskrene čestitke sa željom da predstojeće praznične dane provedu u duhovnom miru i blagostanju, u svojim domovima. Slaveći dan Hristovog vaskrsnuća, slavimo pobedu života i dobra i budimo nadu u bolje sutra. Neka vam ovaj najveći hrišćanski praznik donese ličnu sreću i dobro zdravlje – Hristos vaskrse!", poručila je Dragana Milošević. 

Zaštitnik građana Zoran Pašalić čestitao je danas predstojeći hrišćanski praznik Uskrs svim građanima Republike Srbije koji slave po julijanskom kalendaru sa željom da ga provedu u zdravlju, miru i radosti sa svojim porodicama, rođacima i prijateljima.

"Uz želje da praznik provedu u dobrom zdravlju, ljubavi i miru sa svojim bližnjima najsrdačnije čestitam nastupajući Vaskrs svim građanima koji ovaj praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru. Neka Vaskrs bude podsetnik na vanvremenske vrednosti zajedništva, uvažavanja, solidarnosti i tolerancije kao glavnog uslova za pristojan suživot i napredak“, naveo je Pašalić u čestitki.

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor čestitao je Uskrs građanima i sveštenstvu koji ovaj praznik slave po julijanskom kalendaru.

"Blagosloveni uskršnji dani pružaju nam priliku da zastanemo, da oživimo nadu i veru u sebi, da se posvetimo najbližima. Neka milost i radost nastupajućeg Uskrsa u vaša srca i domove unese toplinu i ljubav koju u sebi nosi najveći hrišćanski praznik. Želim da ga, zajedno sa svojim bližnjima, provedete u zdravlju, miru i blagostanju, čiste duše i jake volje za prevazilaženjem svih izazova koji su pred nama. Od srca vam želim srećne i blagoslovene uskršnje praznike! Hristos voskrese!“, poručio je predsednik Pastor.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike