Humanost na delu: Kompanija Imlek donirala 400 litara mleka SOS Dečijem selu Sremska Kamenica

13.04.2023

11:38

0

Ova donacija je samo prvi korak u dugom nizu humanitarnih akcija koje će kompanija Imlek sprovesti u narednom periodu

Humanost na delu: Kompanija Imlek donirala 400 litara mleka SOS Dečijem selu Sremska Kamenica
Humanost na delu - Copyright Foto: Promo

Kompanija Imlek, vodeća kompanija u oblasti proizvodnje mleka i mlečnih pro-izvoda, nastavlja svoju dugogodišnju tradiciju pružanja podrške zajednici u kojoj posluje, naročito deci koja žive u ustanovama bez roditeljskog staranja. U skladu sa tim, ovog Uskrsa, kompanija je donirala 400 litara Moja Kravica mleka štićenicima SOS Dečijeg sela u Sremskoj Kamenici i uz tradicionalno kucanje jajima specijalno oslikanim Moja Kravica motivima ulepšala deci uskršnje praznike.

Ova donacija je samo prvi korak u dugom nizu humanitarnih akcija koje će kompanija Imlek sprovesti u narednom periodu. Kako bi pomogla ustanovama širom Srbije koje brinu o deci, kompanija Imlek je najavila donaciju ukupno 20 tona mleka u narednom periodu. Godinama unazad, bez izuzetka, Imek obeležava važne datume sa posebnim akcentom na najmlađe, i svoje projekte neretko realizuje uz pomoć brojnih vladinih i nevladinih organizacija i institucija. U skladu sa svojom misijom podizanja svesti roditelja i dece o značaju konzumacije mleka i mlečnih proizvoda, Imlek redovno donira omiljene mlečne napitke i brojne korisne poklone domovima za decu među kojima se posebno izdvaja brend Moja Kravica, kao simbol sigur-nosti, detinjstva i zaštitnik porodičnih vrednosti i tradicije.

24sedam
 

- Srećni smo sto smo baš na Uskrs u Dečijem selu Sremska Kamenica i što imamo priliku da ga proslavimo zajedno sa mališanima iz ove ustanove. Kompanija Imlek najviše je usmerena na brigu o najmlađima i ula-ganje u njihovo zdravo odrastanje, te su ove vrste aktivnosti ključne. Tradiciju nastavljamo i ove godine i veliko nam je zadovoljstvo što smo imali priliku da sa štićenicima iz SOS Dečijeg sela Sremska Kamenica obeležimo najlepše uskršnje običaje - istakla je Marija Malović, regionalni menadžer komunikacija i korpo-rativnih poslova kompanije Imlek.

Kompanija Imlek redovno upućuje donacije različitim centrima i ustanovama za bolesnu i nezbrinutu decu, poput Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj, Centra za integraciju mladih Svratište, Pri-hvatilišta za decu Beograda, kao i SOS Dečijeg sela u Sremskoj Kamenici, Doma za decu ometenu u razvoju “Kolevka” u Subotici i Doma Pčelica u Nišu. Vodeći se idejom da je dečiji osmeh neprocenjiv, kompanija pored obeležavanja uskršnjih praznika tradicionalno donira svoje proizvode povodom početka školske go-dine, Svetskog dana mleka, božićnih praznika, Svetskog školskog dana mleka, Svetskog dana deteta, kao i Međunarodnog dana porodice.

SOS Dečje selo je humanitarna organizacija koja brine o deci bez roditeljskog staranja i pruža im sigurnost, ljubav i podršku za njihov zdrav razvoj. Donacija kompanije Imlek će omogućiti deci u Sremskoj Kamenici da uživaju u ukusnom i hranljivom mleku koje će im pomoći u odrastanju i jačanju njihovog zdravlja.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Promo

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike