Konačno - stao sneg u Beogradu! Još jedan zimski dan, na Kopaoniku minus 9, najtopliji Negotin! Meteorolog objasnio šta se desilo

05.04.2023

07:09

0

Meteorolog Nedeljko Todorović je objasnio da je jučerašnje padavine i vreme izazvao složeniji proces

Konačno - stao sneg u Beogradu! Još jedan zimski dan, na Kopaoniku minus 9, najtopliji Negotin! Meteorolog objasnio šta se desilo
Copyright Tanjug/AP/Darko Vojinović

I danas zimski dan u aprilu. U Srbiji je jutros u šest sati najhladnije bilo na Kopaoniku, gde je izmerneo minus devet stepeni Celzijusa, a najtopliji je bio Negotin sa tri stepena. Na Crnom Vrhu bilo je minus šest, a na Zlatiboru minus pet stepeni. U Beogradu je u šest sati bilo nula stepeni.

Ono što je deobra vest je da je sneg koji je padao od preksinoć u Beogradu končano stao, a toko dana bi trebalo i u ostalim delovima.

Meteorolog Nedeljko Todorović je objasnio da je jučerašnje padavine i vreme izazvao složeniji proces - sa severa Evrope došao je hladan talas, dok je sa Sredozemlja napravio ciklon niskog pritiska koji donosi padavine. 

 

-Ovo se ne dešava često u aprilu. Na severu sneg skoro da nije ni padao. Snežni pokrivač se retko zadržava u aprilu. I nije čitava Srbija zahvaćena, istok i sever su dobili više kiše. Centralna Srbija je dobila dosta snega - istakao je.

 

Danas je, kaže, pred nama još jedan zimski dan.

-Moguća je poneka kapljica kiše, i još malo snega, ali i sa koji stepen višom tempraturom. Od sutra je temperatura u porastu, za oko 3 i 4 stepena, Za vikend se očekuje oko 10 ili 12 stepeni.Od sledeće sedmice ne značajan porast temprature - naveo je.

Do 20.aprila će temperature biti ispod prosečnih vrednosti za ovo doba godine.

 

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike