Zima se ne predaje, temperatura pada za 20 stepeni! Biće kiše i snega, a evo kada će hladni talas stići u Srbiju

23.03.2023

11:11

0

Prvi dan vikenda se očekuje dolazak hladnog fronta koji će doći preko severa Evrope zbog premeštanja ciklona

Zima se ne predaje, temperatura pada za 20 stepeni! Biće kiše i snega, a evo kada će hladni talas stići u Srbiju
Ilustracija - Copyright Profimedia

Nakon pravog prolećnog vremena, vikend će nam doneti manje, a početak sledeće sedmice i jače pogoršanje vremena, ali i pad temperature vazduha za 15 ak stepeni, prognozirao je meterolog Đorđe Đurić.

Danas i sutra u Srbiji se očekuje sunčano i pravo prolećno vreme a meterolog predviđa da će duvati slab južni i jugoistočni vetar. Danas se očekuje maksimalna temperatura od 18 do 24°C, a petak će biti najtopliji dan u martu, jer će maksimalna temperatura ponegde dostići i letnjih 25 stepeni.

Prvi dan vikenda se očekuje dolazak hladnog fronta koji će doći preko severa Evrope zbog premeštanja ciklona

Ovaj hladni front doneće Srbiji prvog dana vikenda prolazno jače naoblačenje sa severozapada, a ono će biti praćeno kišom i pljuskovima sa grmljavinom, a pojačan jugozapadni vetar biće u skretanju na severozapadni, piše Telegraf.

RINA
Zima se ne predaje

Maksimalna temperatura biće od 14 stepeni u Vojvodini do 22 na istoku i jugoistoku Srbije, u Beogradu do 18 stepeni. U toku večeri očekuje se razvedravanje.

U nedelju se očekuje sunčano i toplo, ali sve više će jačati ciklon iznad centralnog Mediterana i Jadrana. Vetar će biti u skretanju na južni i u pojačanju, a vazdušni pritisak biće u osetnijem padu i to će biti uvod u znatno jaču promenu vremena.

Maksimalna temperatura biće od 16 do 20 stepeni, u Beogradu do 18.

Ciklon prelazi preko Srbije

Početkom sledeće sedmice preko našeg područja premeštaće se veoma snažan ciklon.

Već u ponedeljak pre podne na severu, a posle podne i uveče i u ostalim predelima Srbije očekuje se jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Prethodno će temperatura biti od 10 stepeni u Bačkoj do 16 stepeni na jugu i istoku Srbije. Potom će uslediti prodor hladnog fronta i jače zahlađenje, a jak jugozapadni vetar biće u skretanju na veoma jak severozapadni, povremeno i sa olujnim udarima, zbog čega će biti neophodan oprez.

Profimedia
Biće i kiše

Do večeri će temperatura biti u osetnijem padu, a kiša će na planinama preći u sneg.

U utorak će Srbija biti u zadnjem delu ciklona i nad nama će preovladavati veoma snažno severno strujanje, uz prodor još hladnije vazdušne mase. Biće oblačno sa kišom, na jugu sa pljuskovima i grmljavinom, a u brdsko-planinskim predelima očekuje se sneg.

Prema trenutnim prognozama, uslova za susnežicu i vlažan sneg biće čak ponegde i u nižim predelima, pre svega u zapadnim, jugozapadnim i južnim predelima Srbije, ali je još uvek rano precizirati potpune informacije o tome, jer i najmanje promene u putanji ciklona, mogu dovesti do promena po pitanju snežnih padavina.

Duvaće veoma jak severozapadni vetar, a maksimalna temperatura biće od tri na jugu do devet stepeni na istoku Srbije, u Beogradu do sedam.

Tokom dana sa severa Srbije uslediće prestanak padavina i razvedravanje.

Sredinom sledeće sedmice biće vrlo hladno za sam kraj marta, a potom će uslediti postepeno otopljenje, ali će kraj marta i početak aprila biti obeleženi promenljivim vremenom.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike