Pas lutalica izujedao dete (3) u Sivcu! Otac očajan - ima 20 kopči od uha do kapka

16.03.2023

10:45

0

Autor: J. S. J.

Dete je izujedano po leđima, grudima, po licu... Ima ranu od petnaestak centimetara koja je zašivena

Pas lutalica izujedao dete (3) u Sivcu! Otac očajan - ima 20 kopči od uha do kapka
Copyright Profimedia

Do incidenta je došlo u Sivcu, 7. marta tokom popodnevnih časova.

Trogodišnjak je zadobio teže telesne povrede kada se na njega zaleteo pas lutalica. Baka, kod koje je dečak boravio u poseti takođe je povređena. Ona je pokušavajući da odbrani unuka ugrižena u predelu ruke. Dečakov otac, Branko Jezdić, rekao je za SOinfo.org da je trogodišnjak završio u bolnici gde je smešten odmah nakon napada.

- Dete je izujedano po leđima, grudima, po licu... Ima ranu od petnaestak centimetara koja je zašivena. Proteže se od kapka, pa do iza uha. Ušiveno mu je između 18 i 20 šavova - ispričao je Jezdić. On je dodao da je dečak trenutno u dobrom stanju i oporavlj se. 

Dečaci došli u posetu baki

Baka je Marka i negovog dvogodišnjeg brata dovezla automobilom iz Čonoplje kod Sombora, gde dečaci žive sa svojim roditelima.

- Čim su njih troje izašli iz automobila, besan pas nasrnuo je na našeg starijeg sina. Ugrizao ga je za lice i napravio mu otvorenu ranu od očnog kapka do iza uveta, dugačku 15 centimetara, koja je hirurški zašivena sa dvadesetak šavova - kaže njegov otac.

Prema njegovim rečima baka se borila da odbrani unuke od razjarenog psa izujedana je po rukama i nogama.

- Pas je rastrgao zimsku jaknu našeg deteta i možemo samo bogu da zahvalimo što ga nije ugrizao za vratnu arteriju jer bi dete iskrvarilo. Sreća je i što pas nije napao našeg mlađeg sina koji je stajao pored automobila - kaže on.

Govori i da je baka zapomagala upomoć, na šta je u pomoć pritekao komšija i letvom oterao psa koji još uvek nije pronađen.

- Mlađi sin se od tada panično plaši pasa, a stariji, kad ga pitam šta je bilo, neće ništa da priča, samo okrene glavu. To pokazue da je u šoku. Nisam ljut ni na koga i ništa ne tražim, samo želim da mi dete izađe iz bolnice, da se oporavi i da to što pre zaboravimo - kaže otac, napomenuvši da bi vlasnici trebalo da paze da im psi ne izlaze na ulicu, jer bi i druga deca mogu da nastradaju.

Prema Brankovim saznanjima, njegovog sina je napao crni mađarski pulin, koji je pastirski pas. U opisu ove životinje se navodi da reague lavežom na svaku nepoznatu osobu, da je druželjubiva, ali, kako ističe Branko, možda je postala agresivna jer je bila maltretirana.

Pas pobegao,  a nije jedini napušten

Nakon incidenta na uviđaj su izašli inspektori, koji su napravili zapisnik. Pas je nakon napada pobegao, a prema rečima Jezdića, još uvek nije pronađen.

Milenko Rajić, sekretar Mesne zajednice Sivac, kaže da se u selu vodi stalna bitka sa napuštenim životinjama.

- Pre dve-tri nedelje upravo iz Volobine ulice, na poziv ljudi koji tamo žive, ekipa zoohigienske službe KP "Komunalac" iz Kule odvezla je punu prikolicu uhvaćenih pasa u prihvatilište. Glavni krivci što su psi na ulici su vlasnici koji ih puštaju iz dvorišta ili štenad u džakovima odnose u atar, odakle se, kad porastu, vraćaju u selo - rekao je on.

Nažalost,napadi pasa, kako lutalica tako i vlasničkih, nisu retkost. Nedavno je pas napao devojčicu od 9 godina u Jakovu, a samo nekoliko dana pre toga i ženu u devetom mesecu trudnoće u Novom Pazaru.

 

Bonus video

 

.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike