Pobesneli putbulovi ubili čoveka i povredili tri osobe: Vatrogasci se jedva izborili s njima! (VIDEO)

25.02.2023

15:52

0

Zatekli su krvavog čoveka i besne pse sa umazane njegovom krvlju

Pobesneli putbulovi ubili čoveka i povredili tri osobe: Vatrogasci se jedva izborili s njima! (VIDEO)
Copyright Printscreen Twitter/ppv_tahoe

Jedan stariji muškarac je preminuo, a tri osobe su hospitalizovane nakon žestokog napada pobesnelih pasa u teksaškom gradu San Antoniju u petak, saopštile su vlasti.

Ekipe hitne pomoći reagovale su na „užasnu scenu“ na zapadnoj strani grada oko 14 časova, gde su zatekle „potpuno krvavog" 80-godišnjeg muškarca koga je jedan od dva američka stafordska pitbul terijera koji su učestvovali u smrtonosnom napadu vukao na trotoar, rekao je za američki medij KSAT šef Vatrogasne službe San Antonija Čarls Hud.

Kada su vatrogasci San Antonio izašli iz kamiona, psi su ih napali i oni su morali da se brane pijucima i motkama dok su pokušavali da pomognu žrtvi, rekao je on.

- Ovo za nas nije nešto uobičajeno. Obično se ne moramo da branimo pacijente ili sebe od životinja - rekao je Hud.

Starijem muškarcu je data krv na licu mesta, ali je, prema zvaničnicima, preminuo od zadobijenih povreda.

Do incidenta je došlo kad su stariji muškarac i 74-godišnja žena, koji su došli u posetu prijatelju, izašli iz svog vozila, saopštila je policija San Antonija.

U to vreme dva psa su pobegla iz susedovog dvorišta i napala ih.

 

 

Psi su naneli „vidljive povrede od ugriza obema žrtvama“, saopštila je policija. Vatrogasni kapetan je zadobio ranu od ugriza na nozi, a treća žrtva je ugrižena u ruku. Sve tri preživele žrtve prebačene su na lečenje u Univerzitetsku bolnicu.

Dva psa koja su učestvovala u napadu i još jedan pas iz iste kuće u to vreme su bili nevezani i predati su Službi za brigu o životinjama San Antonija. Oni će navodno biti eutanazirani u petak uveče.

Kako pišu američki mediji, sklonište je primilo brojne pozive zabrinutih komšija u poslednje dve godine tvrdeći da su psi zanemareni i da izgledaju kao lutalice.

Vlasnik pasa Kristijan Moreno (31) uhapšen je i suočava se sa optužbama za krivično delo napad opasnog psa koji je izazvao smrt i povredu starije osobe, saopštila je policija.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike