Ministarstvo odbrane: U toku obuka tenkovskih jedinica Vojske Srbije

06.03.2023

17:17

0

Autor: M.M.

Od posada tenka se očekuje da savladaju sve taktičke postupke u izvođenju borbenih dejstava u odbrani i napadu

Ministarstvo odbrane: U toku obuka tenkovskih jedinica Vojske Srbije
Obuka tenkista - Copyright Tanjug/Ministarstvo odbrane/Vojska Srbije

U tenkovskim jedinicama Vojske Srbije u toku je intenzivna obuka profesionalnog sastava i vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka za borbenu upotrebu tenkova M-84, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Kako se navodi, od posada tenka se očekuje da savladaju sve taktičke postupke u izvođenju borbenih dejstava u odbrani i napadu, što obuhvata vožnju tenka u različitim terenskim uslovima, efikasnu upotrebu naoružanja i održavanje sklopova i podsistema ovog složenog borbenog sredstva.

Tanjug/Ministarstvo odbrane/Vojska Srbije
 

U narednim etapama obuke, tenkiste očekuju pripremna i školska gađanja, a potom i taktičke vežbe i bojeva gađanja, na kojima će se u praksi proveriti njihova taktička i vatrena osposobljenost i oceniti kvalitet realizovane obuke.

Ministarstvo odbrane ističe da je tenk M-84 je osnovno borbeno sredstvo tenkovskih bataljona u brigadama kopnene vojske, koji zahvaljujući velikoj pokretljivosti, silini udara i oklopnoj zaštiti tenkova imaju vodeću ulogu i značaj u borbenim operacijama Vojske Srbije.

Stalnom obukom stiču se uslovi da sve posade ispunjavaju zahtevane standarde obučenosti, a time se obezbeđuje i visok nivo borbene gotovosti oklopnih jedinica Vojske Srbije, navodi se u saopštenju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike