Fernando je srpski zet koji obožava Srbiju, lepu Katarinu i njihove ćerkice: "Razume naš jezik, "č" i "ć" mu zadaju muke" (FOTO)

26.02.2023

12:45

0

Fernando i ja smo radili zajedno. On je bio omiljeni kolega svima, pa samim tim i meni - kroz smeh kaže Katarina i dodaje da ju je privukao njegov humor

Fernando je srpski zet koji obožava Srbiju, lepu Katarinu i njihove ćerkice: "Razume naš jezik, "č" i "ć" mu zadaju muke" (FOTO)
Copyright Privatna arhiva

Kako izgleda život u srpsko-meksičkoj porodici? Izmešani običaji sa obe strane, mnogo galame, smeha, često se priča uglas na srpskom, engleskom, španskom...luda kuća rekao bi neko ko gleda sa strane.

Sasvim običan dan ispunjen redovnim aktivnostima rekla bi Katarina, Srpkinja koju je sudbina odvela preko Amerike do ljubavi njenog života, Meksikanca Fernanda.

Njihova bajkovita priča počela je "sasvim obično", priča nam.

 - Fernando i ja smo radili zajedno, na istom radnom mestu. On je bio omiljeni kolega svima, pa samim tim i meni - kroz smeh kaže i dodaje da ju je privukao humor i jaka pozitivna energija.

Svoju ljubav krunisali su rođenjem dve princeze, Arijom i Alinom, koje im svaki dan čine lepšim, srećnijim, dinamičnim, punim ljubavi...u ovoj običnoj-neobičnoj porodici život je sve samo ne monoton i dosadan!

- Deca uče tatu srpski, mamu španski, često pričamo svi u glas na različitim jezicima… ma luda kuća. Fernandu i meni se dešavalo da vodimo razgovor od 15 minuta i tek na kraju shvatimo da smo sve vreme pričali o totalno dve različite stvari. Baš se mnogo smejemo i to je nešto što nas zaista opisuje kao porodicu - priča katarina za portal 24sedam.rs.

Privatna arhiva
 

Ljubav i sreća Katarine i Fernanda uvećala se do beskonačnosti kada su saznali da će postati mama i tata. Najpre su dobili prvu princezu, Ariju, a potom i drugu, Alinu.

Sestre se vole najviše na svetu, kao i sve sestre. I u toj beskonačnoj ljubavi se obožavaju, pa malo svađaju, pa se to brzo zaboravi i onda ve u krug. Kako to sa sestrama i biva.

Umeju da se posvađaju tokom igre "muzičkih stolica" oko toga koja će biti ispred (iako se ide u krug).

Alina ume da brani svoju stariju sestru od svih uz upozorenje "to je moja sestrica i ja moram nju da blanim uvek"!

...a kad tata ostavi obuću tamo gde joj nije mesto, pada opasna grdnja i shvatamo da u onoj Katarininoj izjavi s početka teksta "u našoj porodici je sve samo ne dosadno" zaista ima istine.

Ima li sličnosti između Srba i Meksikanaca?

Sličnost po mentalitetu između Srba i Meksikanaca postoji. Otvoren stav prema ljudima kao da su rod najrođeniji, glasno pričanje kao da se svađaju, veliki domaćini, izuzetno vredni..

A tamo gde ljubav otvori vrata, kao što je to bio slučaj sa Katarinom i Fernandom, tu prepreka ne može da bude.

 

 

Fernando, kao i svaki "srpski zet" smatra da su Evropljanke najlepše žene sveta.

- Fernando misli da Latinoamerikanke ne mogu ni da nam priđu - kaže nam Katarina.

Zna osnovne stvari da kaže na srpskom, dosta ga razume, a gde "zapne" uskaču njegove devojke da pomognu.

Ipak, umeju nekad i da preforsiraju tatu, pa nastaju i neke komične situacije, a Katarina kroz smeh kaže da Arija i Alina često znaju da mu ubiju samopouzdanje.

Na jednom od njihovih časova, Arija ga je učila razliku između "č" i "ć", što njemu baš i nije bilo jasno.

- Ćebe, čačkalica...ćaćkalica, čebe... - zbunila se i mala profesorka u jednom trenutku. Ali, nije to važno, jer reč "ljubav" recimo uspela je da ga nauči da kaže.

 

 

I upravo ta ljubav je najbitniji i najjača u ovoj porodici.

Rođenje Arije i suočavanje sa njenom dijagnozom

Ljubav i sreća Katarine i Fernanda uvećala se do beskonačnosti kada su saznali da će postati mama i tata, ali su se ubrzo suočili sa onim od čega strepi svaki roditelj. Lekari su im saopštili da njihova beba ima tzv. CFND sindrom, koji podrazumeva asimetriju tela, posebno lica

Da ljubav i sloga pobeđuju sve nedaće koje život stavi pred nas pokazuje i ova porodica koja se poput najjačeg tima sveta ujedinila i izašla na teren da se bori i protiv ovog sindroma i protiv predrasuda, a sve kako bi malena Arija, kako su joj roditelji dali ime, imala bezbrižan i srećan život.

- Arija obožava školu. Kao i svako dete, voli da se igrasa mlađom sestrom Alinom. Trudim se da u toku dana imaju razne aktivnosti - ispričala nam je ponosna mama.

Bonus video

https://www.youtube.com/shorts/e6KJ2IrD4zM

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike