Ruskinje ljubav našle u Višegradu: Svetlana se zaljubila na građevini, Irina preko interneta

21.02.2023

14:08

0

Autor: J.N.

Svetlana je muža upoznala u rodnom gradu Samarkandu, devedesetih, i to na građevini, a Irina se dopisivala preko interneta

Ruskinje ljubav našle u Višegradu: Svetlana se zaljubila na građevini, Irina preko interneta
Copyright FOTO: BN TELEVIZIJA / SCREENSHOT

Da su putevi ljubavi čudni, pokazuje priča dve mlade Ruskinje, koje je sudbina dovela u naše krajeve. Svetlanu i Irinu čudan splet okolnosti ili ruka sudbine doveli su u Višegrad, gde su našle  svoju sreću.

Svetlana Grujić je svog muža upoznala u rodnom gradu Samarkandu, devedesetih, a u Republiku Srpsku došla davne 1994. godine. Nije znala jezik, u RS je došla na nekoliko dana, kako bi upoznala rodbinu, i "ostalo je postala najlepša bajka".

Danas tečno priča srpski jezik i zaposlena je kao inženjer u gradskom vodovodu. Iako su je s puno ljubavi dočekali, kaže da joj je sve bilo čudno. 

- Ja sam bila prva koja je došla ovde. Predivno sam se osećala jer su me ljudi odlično primili - priseća se Svetlana.

FOTO: BN TELEVIZIJA / SCREENSHOT
 

Njena sunarodnica Irina svoju sreću je našla preko interneta, što ju je spojilo sa Bojanom Krsmanovićem. Ljubav prema muzici i njeno interesovanje za srpsku kulturu, kao i prst sudbine, bili su dovoljni da se ljubav dogodi.

- Jednom sam tražila neku srpsku pesmu, registrovala sam se na taj sajt i počeli su da mi stižu mejlovi. Jedan od tih mejlova bio je od Bojana. Tako smo počeli da se dopisujemo - kaže Irina za BN televiziju.

Nakon dopisivanja, usledio je i trenutak upoznavanja, i to u Beogradu, gde je ona došla sa porodicom, ali i drugaricom, sada kumom.

Spoj Višegrada sa ruskom kulturom

Njihovim dolaskom u Višegrad mlade Ruskinje su donelei osveženje, spoj ruske i domaće kulture, običaja, kuhinje...

Za Vaskrs se prave kulič, maslenica, palačinci koji simbolizuju Sunce, farbaju se jaja...

Bojan i Milojko za rusku kuhinju imaju samo reči hvale.

Dok se Milojku dopada sve što njegova draga spremi, Bojan ima omiljeno jelo - peljmeni, testo koje se kuva sa mesom, a kada se skuva, prekrije se maslacem i pavlakom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike