Počinju pripreme za malu maturu: Biće organizovani besplatni časovi za osmake, ovo je spisak po opštinama!

13.02.2023

09:15

0

Svi prijavljeni biće blagovremeno obavešteni o datumu održavanja nastave

Počinju pripreme za malu maturu: Biće organizovani besplatni časovi za osmake, ovo je spisak po opštinama!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Važna prekretnica u životu svakog tinejdžera je završni ispit, koji sledi na kraju osnovnog obrazovanja. Većina se trudi da se pripremi što bolje kako bi rezultati bili takvi. Neki učenici spremaju se uz pomoć privatnih profesora, a neki to čine samostalno.

 Gradske opštine kao što su Novi Beograd, Vračar, Palilula, Čukarica, Savski venac... pobrinule su se da za đake sa svojih teritorija organizuju besplatne pripremne časove.

U Novom Beogradu počelo je prijavljivanje za pripremne časove koji će obuhvatiti gradivo iz matematike i srpskog jezika. Svi prijavljeni biće blagovremeno obavešteni o datumu održavanja nastave.

- Prijave se podnose na šalteru Gradske opštine Novi Beograd, radnim danima od 8 do 18 časova. Sve dodatne informacije mogu se dobiti pozivanjem broja telefona 011/7850-785 - poručuju iz novobeogradske opštine. Sličnu mogućnost imaće i učenici sa teritorije opštine Vračar.

Pixabay
 

Dragi Lukić, član Opštinskog veća zadužen za obrazovanje i verske zajednice, kaže da bi nastava trebalo da počne 1. marta. Održavaće se subotom i nedeljom u svečanoj sali Opštine u toku marta, aprila, maja i juna. On objašnjava da je preostalo da kontaktiraju direktore škola na vračarskoj opštini kako bi se znalo u kojoj su meri učenici zainteresovani za takav vid nastave.

Najbitnije je da se izaberu najbolji nastavnici koji će držati časove. Potrebno je, objašnjava, dobro organizovati sve da se ne bi desilo da za jedan predmet bude prijavljeno petoro učenika jer od ove godine učenici za treći test biraju samo jedan od pet ponuđenih predmeta.

Prijavljivanje učenika trebalo bi da počne krajem februara, ali će detaljnije informacije objaviti narednih dana. Palilula se, takođe, pobrinula da malim maturantima sa svoje opštine obezbedi pripremnu nastavu, ali pojedinosti o samoj nastavi i terminima održavanja objaviće u toku meseca.

Besplatne prijave

U susret svojim đacima izaćiće i Čukarica koja će pripremnu nastavu organizovati u saradnji sa Kancelarijom za mlade.

- Planirano je da se nastava održava od sredine marta do sredine juna, uživo vikendom u određenim terminima. Prijave bi trebalo da počnu krajem februara, mejlom koji će blagovremeno biti objavljen na sajtu opštine - rekli su iz GO Čukarice.

Na Savskom vencu pravo besplatne prijave imaće svi učenici osmog razreda koji imaju prebivalište na opštini, bez obzira na to da li pohađaju školu na teritoriji Savskog venca.

- Svi zainteresovani roditelji đaka mogu se prijaviti popunjavanjem formulara na sajtu opštine. Prijave su otvorene do 21. februara - saopšteno je iz GO Savski venac.

Časovi počinju 25. februara i održavaće se vikendom u prostorijama Kancelarije za mlade u Ulici kneza Miloša 47.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Politika

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike