U jednoj beogradskoj opštini organizovana je besplatna priprema za malu maturu: Prijave otvorene do 21. februara!

08.02.2023

09:01

0

Savski venac: Besplatna pripremna nastava za polaganje male mature

U jednoj beogradskoj opštini organizovana je besplatna priprema za malu maturu: Prijave otvorene do 21. februara!
Đaci - Copyright Tanjug/Rade Prelić

Gradska opština Savski venac i ove godine organizuje besplatnu pripremnu nastavu za polaganje male mature, koja je namenjena učenicima završnih razreda osnovnih škola, a prijave traju do 21. februara.

- Pravo na pohađanje besplatne pripremne nastave za polaganje prijemnog ispita iz matematike i srpskog jezika i književnosti imaju svi učenici osmog razreda sa prebivalištem na Savskom vencu bez obzira da li pohađaju školu na teritoriji opštine - rekla je za Tanjug članica Veća GO “Savski Venac” za Kancelariju za mlade i omladinu Ana Marinković.

Profimedia
 

Ona je navela da će se časovi održavati vikendom u prostorijama Kancelarije za mlade, a časovi će početi 25 februara.

- Prijave su otvorene do 21. februara 2023. godine, a vrše se popunjavanjem formulara na sajtu GO Savski venac - rekla je Marinković.

Učenici koji u školskoj 2022/23. godini završavaju osmi razred, do 30. decembra prošle godine mogli su da se izjasne koji će test, od pet ponuđenih predmeta - biologija, geografija, istorija, fizika ili hemija, raditi kao treći na završnom ispitu. Učenici su se izjasnili na dva načina: pisanim putem u školi ili elektronskim putem, na portalu Moja srednja škola.

Prema rečima pomoćnika ministra prosvete za predškolsko i osnovno obrazovanje, Milana Pašića, 36 odsto izabralo je biologiju kao treći izborni predmet, 28 procenata geografiju, a 18 odsto istoriju.

Od budućih malih maturanta, devet odsto je odabralo je da da hemiju polaže kao izborni predmet, dok se osam procenata odlučilo za fiziku.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike