Roditelji u šoku! Ovo je odgovor vrtića u Zemunu nakon prijave o seksualnom zlostavljanju!

08.02.2023

15:26

0

Autor: R.M.

Pričali sa decom koja su učesnici i evo šta su im rekli

Roditelji u šoku! Ovo je odgovor vrtića u Zemunu nakon prijave o seksualnom zlostavljanju!
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Nakon prijave roditelja čija deca idu u predškolsku ustanovu "Povratak prirodi" u Zemunu o tome da dvojica dečaka seksualno zlostavljaju vršnjake u vrtiću, redakcija portala 24sedam došla je i do odgovora koji je vrtić poslao roditeljima.

Prenosimo u celosti:

"Poštovani roditelji,

Povodom pritužbi roditelja o dešavanjima u objektu na Pregrevici obaveštavamo vas sledeće:

Nakon prijave roditelja o postojanju sumnji da je u grupi predškolaca primećeno neprimereno istraživanje polnih razlika Predškolska ustanova je obavila pre svega individualne razgovore sa decom koja su bila akteri događaja, a zatim i individualne sastanke sa roditeljima te dece.

Stručni saradnici i vaspitači su sa decom radili na edukaciji i prevenciji takvih oblika ponašanja. Kroz razgovore su deca podstaknuta da radoznalost ispolje na socijalno poželjan način, takođe predočene su im posledice narušavanja sopstvene i tuđe intime (zdravstvene, higijenske, kao i emocionalne posledice).

Uzimajući u obzir razvojni uzrast dece, molimo vas da situaciju posmatramo objektivno, u cilju izbegavanja etiketiranja dece, i neprimerenog davanja seksualne konotacije njihovom ponašanju.  Na ovom uzrastu deca nisu svesna ozbiljnosti i prirode takvog istraživanja, a uloga nas odraslih je da ih blagovremeno usmerimo i edukujemo, između ostalog i sopstvenim primerom i kroz otvoren razgovor.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Komunikacija roditelja putem Viber grupa, na osnovu površnih i netačnih informacija, dovela je do nekonstruktivnog delovanja i širenja panike među roditeljima.

U cilju jačanja međusobnog poverenja, uz poštovanje privatnosti svakog deteta i njegove porodice, molimo vas da nam se blagovremeno obratite ukoliko imate potrebu za individualnim sastankom.

Stručni tim Povratka prirodi".

Podsećamo da je redakcija portala 24sedam kontaktirala predškolsku ustanovu gde su nam rekli da će nas kontaktirati njihov advokat.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike