Unapređena sposobnost Mešovite artiljerijske brigade: Obuka na samohodnim top-haubicama "nora" (FOTO)

31.01.2023

22:25

0

Autor: 24sedam

Akcenat je na praktičnom osposobljavanju starešina i profesionalnih vojnika za dodatne dužnosti u okviru posluga ovog artiljerijskog oruđa

Unapređena sposobnost Mešovite artiljerijske brigade: Obuka na samohodnim top-haubicama "nora" (FOTO)
Obuka na samohodnim top-haubicama "nora" - Copyright Tanjug/Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

U divizionu Mešovite artiljerijske brigade naoružanom samohodnim top-haubicama 155 mm B-52 M-15 „nora“ u toku je kolektivna obuka profesionalnog sastava za realizaciju borbenih zadataka u skladu sa namenom ove jedinice, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Reč je o redovnoj obuci koja se realizuje sa ciljem održavanja visokog nivoa obučenosti za borbenu upotrebu ovog artiljerijskog sistema i pružanje vatrene podrške jedinicama Kopnene vojske u operacijama.

Posluge na obuci uvežbavaju posedanje vatrenog položaja, pravovremeno otkrivanje ciljeva, upotrebu automatizovanog sistema za upravljanje vatrom i izvršenje posrednog gađanja, u skladu sa zadatim standardima i normama za efikasno dejstvo ovim borbenim sistemom. 

Akcenat je na praktičnom osposobljavanju starešina i profesionalnih vojnika za dodatne dužnosti u okviru posluga ovog artiljerijskog oruđa.

Samohodna top-haubica 155 mm B-52 M-15 „nora“ je savremeni artiljerijski sistem koji odlikuje visoka mobilnost i preciznost vatre. 

Uvođenjem ovog oruđa u operativnu upotrebu unapređena je sposobnost Mešovite artiljerijske brigade za dejstvo snažnom, iznenadnom i brzom vatrom po ciljevima na velikim daljinama, dodaje se u saopštenju.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike