Treća brigada kopnene vojske: Ovako izgleda obuka inžinjerijskih jedinica Vojske Srbije (FOTO)

25.01.2023

21:38

0

Program obuke baziran je na praktičnoj upotrebi inžinjerskih sredstava za savlađivanje i otklanjanje prepreka na terenu

Treća brigada kopnene vojske: Ovako izgleda obuka inžinjerijskih jedinica Vojske Srbije (FOTO)
Copyright Tanjug/Ministarstvo odbrane i Vojske Srbije

U kasarni „Ratko Pavlović Ćićko“ i na poligonima u okolini Prokuplja realizuje se intenzivna obuka pripadnika inžinjerijskog bataljona Treće brigade kopnene vojske.

Obuku prolazi profesionalni sastav roda inžinjerije putne specijalnosti, a težište je na dodatnom osposobljavanju vojnika i starešina koji su nedavno raspoređeni na dužnosti u ovoj jedinici. 

Program obuke baziran je na praktičnoj upotrebi inžinjerskih sredstava za savlađivanje i otklanjanje prepreka na terenu, izradu zaklona i skloništa, te izgradnju, rekonstrukciju i održavanje putnih komunikacija.

Tokom obučavanja koriste se savremene inžinjerijske mašine koje, osim unapređene bezbednosti za korisnike, omogućavaju značajno bržu i sadržajniju obuku, kao i bolji kvalitet izrađenih putnih deonica.

Kontinuiranom obukom koja se u inžinjerskim jedinicama Kopnene vojske realizuje u ciklusima tokom cele godine obezbeđuje se visok nivo osposobljenosti profesionalnog sastava roda inžinjerije, što je najvažniji preduslov za efikasnu realizaciju namenskih zadataka u operacijama Vojske Srbije.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike