Studenti ekonomije prvaci sveta: Njih četvoro pobedilo 1.000 kolega!

31.01.2023

11:20

1

Tim je imao zadatak da osmisli i plasira on-boarding trening za novozaposlene pripadnike generacije Z

Studenti ekonomije prvaci sveta: Njih četvoro pobedilo 1.000 kolega!
Studenti ekonomije pobedili na međunarodnom takmičenju - Copyright Ekonomski fakultet

Studenti druge godine Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu pobednici su međunarodnog takmičenja "High Bridge Global Case Competition 2023" u konkurenciji od 1.000 takmičara i preko 300 timova, saopštio je Ekonomski fakultet. 

Sudije su iz prve runde takmičenja odabrale 16 timova za prolazak u polufinale, među kojima je bio i tim studenata Ekonomskog fakulteta koji su činili Ilda Đukić, Mina Tomić, Petar Ilić i Mihajlo Šipić.

Tim je imao zadatak da osmisli i plasira on-boarding trening za novozaposlene pripadnike generacije Z. 

- Naša najveća prednost je detaljan pristup uz opsežno istraživanje. Želeli smo da dodamo vrednost tako što nismo dali generalnu preporuku, već razradili detaljan plan njene realizacije, od samih veština do rasporeda aktivnosti i partnera sa kojima će akademija sarađivati kako bi integrisala veštačku inteligenciju u svoj program obuke. Ono što je posebno oduševilo sudije bila je detaljna analiza troškova, koja nam je zajedno sa kreativnošću našeg rešenja i kvalitetom prezentovanja, na kraju donela pobedu - izjavila je Ilda Đukić.

Rešavanju studije slučaja pristupili su utvrđivanjem svih zahteva i detaljnim istraživanjem šta najviše nedostaje novozaposlenima i koje veštine predstavljaju najveći problem.

- Potrudili smo se da učinimo obuku što zanimljivijom generaciji Z i adekvatnom za rad koji ih čeka na poslu. Zadatak je zahtevao da predložimo kreativno rešenje i da izračunamo troškove potrebne za realizaciju naše ideje. Znali smo da će na takmičenju učestvovati studenti iz celog sveta tako da smo bili dodatno motivisani da što bolje rešimo studiju slučaja - objasnio je Mihajlo Šipić.

Printscreen/Google Maps
Ekonomski fakultet

Mina Tomić je poručila da je bilo pravo zadovoljostvo učestvovati na ovako zanimljivom takmičenju.

- Sigurna sam da je ovo početak našeg zajedničkog rada. Sjajna prezentacija sadržajna odgovorima na zadatu temu, ali i vizuelni prikaz bili su ključni faktori koji su nam doneli pobedu. Uspeli smo da impresioniramo sudije koje imaju izuzetno iskustvo - rekla je ona.

Petar Ilić je objasnio da su vrlo brzo usaglasili šta je potrebno da urade i prešli su na detaljnu razradu svakog segmenta rešenja.

- Momenat prolaska u finale je definitivno bio neverovatan za sve nas, a kada smo saznali da smo pobedili, u prvi mah nam je bilo veoma teško da poverujemo u to. Sa ovog takmičenja nosimo mnogo uspomena, od smeha i adrenalina, do stresa i pritiska, ali sve to doprinosi našem iskustvu da postanemo sve bolji i bolji, i da kao tim budemo još usklađeniji”, zaključuje Ilić.

Tim uskoro počinje sa novim pripremama za takmičenja koja ih očekuju u narednom periodu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike