Vreme narednih dana je pravo ludilo: U četvrtak do 18 stepeni, a za vikend sneg

14.01.2023

17:12

0

Autor: M. Vu.

U Srbiji u nedelju jutro vedro i prohladno, u mnogim predelima tmurno ili maglovito, uz slab mraz

Vreme narednih dana je pravo ludilo: U četvrtak do 18 stepeni, a za vikend sneg
Ilustracija - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

U Srbiji u nedelju jutro vedro i prohladno, u mnogim predelima tmurno ili maglovito, uz slab mraz. Tokom dana očekuje se pretežno sunčano ili umereno oblačno i relativno toplo za ovo doba godine, samo će u Timočkoj i Negotinskoj Krajini biti tmurno i maglovito. Duvaće slab do umeren jugoistočni vetar, tokom dana u košavskom području u pojačanju i tokom večeri biće jak. Minimalna jutarnja temperatura od -3 do 3, maksimalna dnevna od 8 na istoku do 14 stepeni na zapadu Srbije.


U Beogradu u nedelju jutro vedro i prohladno, tokom dana pretežno sunčano i toplo za ovo doba godine. Jugoistočni vetar biće u pojačanju. Minimalna jutarnja temperatura 2, maksimalna dnevna 12 stepeni.

Kiša i pljuskovi u četvrtak do 18 stepeni

Foto: Printskrin/RHMZ
 


Od ponedeljka do četvrtka očekuju se česta naoblačenja sa kišom i pljuskovima, ali se očekuje i dosta suvih perioda. Duvaće jak južni i jugozapadni vetar, u košavskom području i na planinama i sa olujnim udarima. Maksimalna temperatura u ponedeljak od 8 do 12, u utorak do 15 stepeni, u sredu i u četvrtak i do 18. U petak zahlađenje, a kiša će na planinama preći u sneg. Maksimalna temperatura od 4 do 10 stepeni.

Za vikend sneg

Za vikend dalje zahlađenje, a kiša će ponegde i u nižim predelima preći u susnežicu i sneg. Vetar u skretanju na severozapadni.

RINA
 


U Beogradu od ponedeljka do četvrtka očekuju se česta naoblačenja sa kišom i pljuskovima, ali se očekuje i dosta suvih perioda. Duvaće jak južni i jugozapadni vetar. Maksimalna temperatura u ponedeljak do 10, u utorak i u sredu do 15, a u četvrtak i do 17 stepeni. U petak zahlađenje. Maksimalna temperatura do 7. Za vikend dalje zahlađenje, vetar u skretanju na severozapadni.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike