Na magistrali ka Crnoj Gori agonija: Šleperi pravili zastoj, a na prevoju Debelo brdo putari se muče sa snežnim nanosima!

11.01.2023

09:13

0

Na ovom prevoju tokom noći palo 40 centimetara snega

Na magistrali ka Crnoj Gori agonija: Šleperi pravili zastoj, a na prevoju Debelo brdo putari se muče sa snežnim nanosima!
Sneg/Ilustracija - Copyright RINA

Sneg koji pada duže od 24 časa u zlatiborskom kraju napravio je probleme vozačima koji su se našli na putu kroz Novu Varoš. Tokom noći na tom delu puta zbog velike količine snežnog pokrivača i neadekvatne zimske opreme dolazilo je do povremenog zastoja u saobraćaju na magistrali ka Crnoj Gori.

- Zbog korišćenja neadekvatnih pneumatika na vozilima za ovo doba godine, dolazilo je do povremenog zastoja kamiona tokom noći, ali je sada sve prohodno i saobraćaj se odvija normalno. Nema zabrane kretanja za teretni saobraćaj kroz Novu Varoš. Na kolovozu ima oko 10 centimetara snega i svi putni pravci prvog reda su prohodni - kazao je Alen Mušanović iz "Puteva Užice" za agenciju RINA.

RINA
 

Najkritičnija tačka ovoga jutra bila je na prevoju Debelo brdo, gde je tokom kasnih sati palo više od 40 centimetara snega.

- Uveli smo dežurstva i trenutno smo u drugom stepenu angažovanosti, što znači da je uključeno oko 50 posto naše mehanizacije. Na tom delu puta konstantno čiste grederi i održavaju prohodnom tu saobraćajnicu koja povezuje Valjevo sa Bajinom Baštom - naveo je Mušanović.

Dodao je da preduzeće raspolaže dovoljnim zalihama soli i rizle, ako i opremom.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike