Godišnjica ubistva šestorice mladića u Peći: Još uvek niko nije odgovarao za srpske žrtve

14.12.2022

09:37

0

Autor: 24sedam

Prilikom sahrane ubijenih mladića, dugačka kolona Srba, predvođena patrijarhom Pavlom, prošla je kroz Peć i ispratila ubijene dečake do gradskog groblja

Godišnjica ubistva šestorice mladića u Peći: Još uvek niko nije odgovarao za srpske žrtve
Kafić "Panda" - Copyright Printscreen/Youtube

Od stravičnog zločina u pećkoj diskoteci "Panda“, kada su dvojica maskiranih muškaraca izrešetala šestoricu srpskih mladića, danas se navršava tačno 24 godine. Roditelji, rodbina i prijatelji stradalih i dalje ne znaju ko im je ubio najbliže.

Uveče 14. decembra 1998. godine, tokom sukoba na Kosovu i Metohiji, dvojica maskiranih napadača upali su u kafić Panda u Peći i otvorili rafal iz automatskog oružja po prisutnima. Prilikom napada šest mladića je ubijeno a 15 ranjeno.

Printscreen/Youtube
 

Stradali su Ivan Obradović (14), Vukota Gvozdenović (16), Svetislav Ristić (17), Zoran Stanojević (17), Dragan Trifković (17) i Ivan Radević (25). Svi ubijeni mladići su bili srednjoškolci, osim Radevića koji je bio student. Smrtovnica sa njihovim fotografijama i danas je na ulaznim vratima Pećke patrijaršije.

Prilikom sahrane ubijenih mladića, dugačka kolona Srba, predvođena patrijarhom Pavlom, prošla je kroz Peć i ispratila ubijene dečake do gradskog groblja.

- To je bilo streljanje, to je bio masakr. To ko je uradio... to je monstrum uradio, uradio je bolesni um - rekla je pre nekoliko godina Milena Radević, majka ubijenog Ivana nakon parastosa služenog na gradskom groblju u Peći.

Istraga o tom zločinu je pokrenuta tek 12. maja 2016. u Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu.

- Istražne radnje su krenule i očekujemo da nam saopšte kada će to biti, sami se pitamo - naveo je ranije Vojislav Trifović, otac ubijenog Dragana.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike