Užasna ispovest oca čijeg su sina silovali u školi: Dečak ga zlostavljao pet puta, a dobio samo ukor! Pa ih terali da se pomire!

09.12.2022

09:47

2

Autor: Maja Kostić

Otac Dejana Nikolića kaže da je zlostavljani dečak dugo krio šta mu se dešava zbog pretnji

Užasna ispovest oca čijeg su sina silovali u školi: Dečak ga zlostavljao pet puta, a dobio samo ukor! Pa ih terali da se pomire!
Copyright 24sedam/Maja Kostić

U Specijalnoj školi sa domom učenika "Bubanj" u Nišu sedamnaestogodišnjak je seksualno i fizički maltretirao godinu dana mlađeg druga, a otac zlostavljanog učenika čitav slučaj prijavio je svim nadležnim službama. Policija je potvrdila prijavu i slučaj prosledila Višem tužilaštvu, međutim, do te institucije još nije stigao. 

Prema priči oca dečaka, sve je počelo pre dva meseca. Tada je primetio da se njegov sin, koji od ponedeljka do petka boravi u domu a vikend provodi kod oca, ponaša čudno, negoduje zbog odlaska u školu i trese se kao prut svaki put kada priđe školi. Međutim, postiđen i uplašen, dečak je tek pre desetak dana smogao snage da prizna ocu šta se dogodilo. Ali, kako tvrdi njegov otac, umesto da hitno nešto preduzmu, u ovoj školi, u kojoj su nadležni bili obavešteni o slučaju, samo su pokušali da pomire dečake. 

- Pozvao me je tog 16. novembra da dođem u školu po njega, jer ga mnogo bole stomak i anus. Žalio se i vaspitaču, ali mu je on rekao da ne izmišlja razloge samo da ne bi išao u školu. Odveo sam ga kod lekara, dok se on previjao od bolova, ali tamo su nam rekli da je možda od tvrde hrane i da neko vreme ne ide u školu. Posle toga cele nedelje vodio sam ga u školu i dovodio kući. Međutim, kad iz škole dođemo, on se trese kao prut. A 30. novembra, kada sam pošao na posao, kazao sam mu: "Sine, ideš u školu danas, tata dolazi po tebe i vodi te kući", a on mi je u suzama rekao: "Tata, ne ostavljaj me u školi osim ako nećeš da me uništiš!" - ispričao je za 24sedam Dejan Nikolić, dečakov otac.

24sedam/Maja Kostić
Specijalna škola sa domom učenika "Bubanj"

Upitao je sina o čemu se radi.

- "Ne smem u školu, tatu, ne smem da ti kažem zašto, prete mi da će me kazniti ako ti kažem!" Rekao je da ga je sramota. Kada sam počeo da kumim i plačem da mora mi kaže šta je u pitanju, rekao je da je seksulano zlostavljan u toaletu doma pet puta od strane jednog deteta – priča otac.

Kaže da je direktora škole, vaspitača i socijalnog radnika u školi obavestio da je dete uznemiravano od vršnjaka, i pre nego što je saznao za seksualno zlostavljanje.

- Rekao sam im da povedu računa, da ne dođe do onog najgoreg, ali eto, došlo je. A oni ništa nisu preduzeli. Dobio je jedino ukor, ali je nastavio da ide u školu i da maltretira moje dete. Šta im je to ukor? Znači, tražio sam da školski odbor zaseda, psihologa, da ispitaju šta je problem sa tim detetom. Obavestio sam i socijalnog radnika, otišao u Niš u policiju... Prvo ga je jedna žena ispitivala, a njega sramota, stidi se, pa je došao policajac da ga ispituje. Rekao je da nije jednom nego pet puta seksualno zlostavljan. U WC-u mu je taj drugi dečak skinuo gaće i udarao ga po stomaku da se savije. Policajac ga je pitao zašto odmah nije rekao šta mu se desilo, a on je odgovorio da nije smeo jer je imao pretnju od vaspitača, da ako nekome kaže biće izbačen iz škole. Znači, ovaj slučaj se zataškava kao što su zataškivali i neke druge – priča on. 

24sedam/Maja Kostić
 

Od tada dečak više nije išao u školu, sve do ponedeljka, kada ga je otac odveo praktično na čuvanje, dok ode do firme da uzme potvrdu o korišćenju godišnjeg odmora. 

- Ostavio sam ga tamo nakratko da bih otišao do posla. Opet se tresao kao prut. Celim putem do posla razmišljao sam o tome da li će biti dobro. Brzo sam na poslu uzeo šta mi treba i krenuo nazad po dete. Usput sam ga zvao, više puta... Nije mi se javljao na telefon. Mnogo sam brinuo, to je specijalna škola, deca imaju smetnje u razvoju, imamo pravo uvek da ih zovemo, ali nije se javljao. Nisam hteo da čekam kraj dana, nego sam otišao po njega odmah. Kada sam ušao u školu imao sam šta da vidim. Terali su na silu mog sina da oprosti drugu, da se pomiri sa njim i da se rukuju. Kada su me videli na vratima, samo su zanemeli. Sin mi je posle rekao da mu nisu dozvolili da se javi. Od tada više nije išao u školu. Sada je kod kuće, sa mnom. Čuvam ga i čuvaću ga kako znam i umem - ispričao je nesrećni otac.

Dodao je da sina čuva od njegovog rođenja jer ga je majka napustila i da mu je on sve.

- Od sedme godine išao je u tu školu i nikada ranije nije bilo problema, sve do pre dva meseca. Dobio je Vukovu diploma, odličan je đak, osvajao je medalje u košarci, uvek su ga nastavnici voleli zato što je miran i dobar. Šta se ovo sada desilo, to mi u glavu ne ulazi. Sve papire predao sam advokatu i izguraćemo ovaj slučaj do kraja – odlučan je Dejan. 

Iz policije su medijima potvrdili da je slučaj prijavljen, da su sve prosledili tužiocu i da čekaju reakciju Višeg tužilaštva u Nišu. U Specijalnoj školi "Bubanj" direktor više nije na toj funkciji, pa od juče škola ima novu direktorku, a razlozi za tu smenu nisu poznati.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike