Čuveni španski hirurg ponovo dolazi u Srbiju: Uradiće četiri komplikovane operacije na kičmi

08.10.2020

13:41 >> 19:40

0

Autor: M.V.

Rad tog svetskog stručnjaka finasiraće Republički fond za zdravstveno osiguranje

Čuveni španski hirurg ponovo dolazi u Srbiju: Uradiće četiri komplikovane operacije na kičmi
Copyright Profimedia

Poznati španski spinalni hirurg, prof. dr Norbert Ventura ponovo će doći u našu zemlju, a zahvaljujući ovom angažovanju koji finansira RFZO, deca iz cele Srbije mogu da se leče u domaćim centrima, umesto da se upućuju na lečenje u inostrane zdravstvene centre.

Republički fond za zdravstveno osiguranje prepoznao je potrebu za obezbeđivanjem usluge svetski priznatog španskog hirurga prof. dr Norberta Venture, čije su specijalnosti izvođenje komplikovanih operacija skolioze i lečenje drugih ozbiljnih stanja kičme prouzrokovanih spinalnom mišićnom atrofijom tip 2 i neuromuskularne skolioze poreklom cerebralne paralize.

-U saradnji sa Institutom za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, Novi Sad, ovim dolaskom prof. Venture, omogućene su operacije kod četvoro dece od 13 do 17 godine, a koje je odobrio i koje se finansira iz sredstava Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje od 6. oktobra ove godine. U pitanju je omogućavanje obavljanja operacija lečenja povreda i deformiteta kičmenog stuba – poručio je za “24sedam” Nemanja Velikić iz RFZO.

On napominje i da, tokom panemije Covid-19, RFZO “nije prekinuo omogućavanje slanja i lečenja dece i odraslih u inostranstvo za ona stanja i povrede koje nije moguće tretirati u našoj zemlji, a što će činiti i u narednom periodu”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike