Oglasio se ministar Ružić povodom štrajka prosvetara: "Obustava rada nije način da se problem reši"

01.12.2022

11:38

2

Neki sindikati prosvetnih radnika organizuju danas protest u više gradova pod nazivom "Stop nasilju u školama"

Oglasio se ministar Ružić povodom štrajka prosvetara: "Obustava rada nije način da se problem reši"
Branko Ružić - Copyright Tanjug

Nastava u pojedinim školama u Srbiji danas nije počela, dok je u nekima skraćena zbog nezadovoljstva prosvetnih radnika koji traže da se zaustavi nasilje, a ministar prosvete Branko Ružić naveo je da vršnjačko nasilje nije u dramatičnom porastu, kao i da ne može da se reši samo štrajkom.

On je danas za TV Hepi rekao da obustava rada, koju su najavili neki sindikati prosvetnih radnika, nije način da se problem reši.

Vršnjačko nasilje je, kako je naglasio, društveni problem, a ne problem jednog ministarstva i ono ne može da se reši štrajkom. Prema njegovim rečima, problem mora da se rešava prevencijom, a ne sankcijama.

Profimedia
Ilustracija

Naveo je i da je po statističkim podacima, 2019. godine zabeleženo 810 slučajeva vršnjačkog nasilja, 2020. kada je nastava bila onlajn oko 400, 2021. godine oko 700, a u ovoj 286 slučajeva.

Predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Jasna Janković rekla je za Tanjug da je prema podacima koje imaju, nastava potpuno obustavljena u Kruševcu, Čačku i Ivanjici.

Neki sindikati prosvetnih radnika organizuju danas protest u više gradova pod nazivom "Stop nasilju u školama", a posle nekoliko incidenata u školama koji su se dogodili u poslednje vreme, u znak solidarnosti sa prosvetnim radnicima koji su žrtve nasilja, a posebno sa nastavnicom engleskog iz Trstenika.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike