"Super puma" je helikopter kome se mnogi dive: Nova mašina Ministarstvu unutrašnjih poslova pojačala flotu (FOTO)

22.11.2022

17:26

0

Autor: 24sedam

Maksimalna poletna nosivost helikoptera je 9.300 kilograma, a ovu letelicu karakteriše i mogućnost prevoženja 22 putnika

"Super puma" je helikopter kome se mnogi dive: Nova mašina Ministarstvu unutrašnjih poslova pojačala flotu (FOTO)
Helikopter "Super puma" - Copyright Foto; MUP

Ministarstvu unutrašnjih poslova danas je isporučen treći "Erbasov" helikopter,multifunkcionalni helikopter "super puma X-125".

Time je helikopterska jedinica "osnažena i modernizovana jednim od najboljih tipova ovih letelica", saopšteno je iz MUP-a.

Novi helikopter "super puma X-215" karakterišu sistem digitalne avionike, četvoroosni autopilot, a maksimalna brzina je 252 kilometra na čas.

Maksimalna poletna nosivost helikoptera je 9.300 kilograma, a ovu letelicu karakteriše i mogućnost prevoženja 22 putnika, podvesna brava za nošenje spoljnjeg tereta i vedra za gašenje požara, kao i bočna dizalica nosivosti 272 kilograma.

Izuzetni doprinos u borbi protiv požara

Takođe, helikopter super puma X-215" ima svetlo za pretraživanje i identifikaciju objekata na zemlji, medicinski komplet za zbrinjavanje i hitnu medicinsku evakuaciju više osoba, opremu za letenje u uslovima mogućeg zaleđevanja i mogućnost noćnog letenja, stoji u tekstu saopštenja.

Komandant Helikopterske jedinice MUP-a Nenad Nedić naveo je da je reč o helikopterima koji mogu izuzetno da doprinesu u borbi protiv požara, s obzirom na to da im je kapacitet vedra četiri i po tone vode.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike