Jutro pred nama vetrovito i oblačno: Ne izlazite iz kuće bez kišobrana!

19.11.2022

05:35

0

Autor: J.J.

Vetar slab i umeren, severni i severoistočni, na istoku Srbije još ujutru jak zapadni i severozapadni

Jutro pred nama vetrovito i oblačno: Ne izlazite iz kuće bez kišobrana!
Vreme u Srbiji - Copyright Tanjug/ Strahinja Aćimović

Pred nama je pretežno oblačan dan sa mestimičnom kišom, a veća količina padavina se očekuje u zapadnim i jugozapadnim krajevima.

Vetar slab i umeren, severni i severoistočni, na istoku Srbije još ujutru jak zapadni  i severozapadni. Najniža temperatura od 6 do 9 stepeni najviša od 8 stepeni na severu Vojvodine do 14 stepeni na istoku i jugoistoku Srbije.

U subotu se očekuje oblačno i hladnije vreme sa mestimičnom kišom. Veća količina padavina se očekuje u istočnim i jugoistočnim krjevima ponegde i veća od 40 mm za 24 h.

Vetar umeren i jak, u većem delu Vojvodine i zapadne Srbije severni i severozapadni, u ostalim krajevima južni i jugoistočni.

Tanjug/Vladimir Sporčić
 

Najniža temperatura od 4 do 11stepeni, najviša od 8 stepeni na severu Vojvodine do 14 stepeni na jugoistoku Srbije. U toku noći kiša će u brdsko-planinskim predelima zapadne i jugozapadne Srbije preći u sneg uz lokalno stvaranje snežnog pokrivača visine od 5 do 10 cm na većim visinama.

U nedelju se očekuje više padavina na jugoistoku i istoku zemlje, a u oblasti Homoljskih planina sa snegom. Vetar slab i umeren zapadni i severozapadni.

Najniža temperatura od 4 do 8 stepeni, najviša od 7 do 11 stepeni U Vojvodini tokom dana postepeni prestanak padavina.

I narednih dana promenljivo

Pretežno oblačno sa čestom pojavom kiše i hladnije, u planinskim predelima i sa snegom.  U utorak vetrovito, u košavskom području jak, a na jugu Banata kratkotrajno i olujni jugoistočni vetar.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike