Ako vas je iznenadio veoma topao oktobar, onda će vas novembarske temperature još više začuditi: RHMZ izdao prognozu za naredni mesec

29.10.2022

09:30

0

Autor: 24sedam

Prognozira se da će srednja maksimalna temperatura vazduha za novembar biti od 11 do 14 stepeni u nižim predelima, a u planinskim predelima od šest do 10 stepeni

Ako vas je iznenadio veoma topao oktobar, onda će vas novembarske temperature još više začuditi: RHMZ izdao prognozu za naredni mesec
ilustracija - Copyright Pixabay

RHMZ je objavio da nas, nakon natprosečno toplog kraja oktobra i na startu novembra očekuje toplo i stabilno vreme. Ujutru sveže, ali bez jutarnjih mrazeva, u nižim predelima sa maglom, a tokom dana preovlađivaće sunčano sa maksimalnom temperaturom iznad proseka, u većini mesta od 20 do 25 °C. 

printscreen/RHMZ
 

Ta meteo najava važi do 4. novembra, ali i u nastavku ćemo imati topliji i prosečno vlažan novembar, objavljeno je u sklopu sezonske prognoze.

Jugoslav Nikolić, direktor RHMZ-a, ranije je najavio da se u Srbiji očekuje topao novembar sa srednjom temperaturom vazduha do jednog stepena iznad višegodišnjeg proseka.

pritnscreen/RHMZ
 

- Srednja novembarska temperatura imaće vrednosti u intervalu od šest do osam stepeni, a u planinskim predelima od tri do šest stepeni. Prognozira se da će srednja maksimalna temperatura vazduha za novembar biti od 11 do 14 stepeni u nižim predelima, a u planinskim predelima od šest do 10 stepeni, dok će srednja minimalna temperatura vazduha biti u intervalu od dva do pet stepeni, a na planinama od nula do dva stepena. Prognozira se od 2 do 8 mraznih dana u nižim predelima, sa minimalnom dnevnom temperaturom vazduha nižom od nula stepeni, a na planinama od 10 do 13 dana - rekao je Jugoslav Nikolić i dodao da se tokom novembra prognozira količina padavina u domenu višegodišnjeg proseka u većem delu zemlje, dok se na jugu Srbije očekuje deficit padavina.

- Prognozira se da će novembarska količina padavina u nižim predelima biti od 50 do 70 mm, a na planinama od 60 do 90 mm. Očekuje se od 10 do 12 dana sa padavinama, a u brdsko-planinskim krajevima od 12 do 15 dana - naveo je ranije Nikolić.

printscreen/RHMZ
 

U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost novembarske srednje minimalne temperature vazduha oko 5.6ºC, srednja maksimalna temperatura vazduha tokom novembra biće oko 12.1ºC, a novembarska suma padavina iznosiće oko 44 mm, navedeno je na sajtu RHMZ.

Accuweather je dao pregled iz dana u dan – i kako zasad deluje, tek nekoliko kišnih dana čeka nas ovog novembra u Beogradu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike