Misterija čime su se na Zlatiboru otrovali đaci iz Borče: Deca povraćala i imala temperaturu, a poslednje analize iznenadile!

16.11.2022

21:45

0

Sve tegobe koji su imali, bile su praćene temperaturom do 37,5 stepeni, a samo je jedno dete imalo 39,5

Misterija čime su se na Zlatiboru otrovali đaci iz Borče: Deca povraćala i imala temperaturu, a poslednje analize iznenadile!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Stigle su i poslednje analize uzete zbog trovanja osmaka Osnovne škole "Jovan Ristić" iz Borče, koji su pretprošle nedelje bili na ekskurziji na Zlatiboru, a interesantno je da ni one nisu dale odgovor zbog čega su đaci imali tegobe.

Ništa nije pronađeno ni u uzorcima stolica dece, tako da ostaje misterija zbog čega je 62 đaka i dva nastavnika povraćalo, bilo malaksalo, imalo glavobolju, bol u stomaku i temperaturu.

- Ništa nije pronađeno ni u stolicama. Ni u uzorcima hrane nije pronađen nijedan toksin koji bi eventualno lučila neka bakterija, a hrana je bila negativna i na virusološkim ispitivivanjima - kažu u Zavodu za javno zdravlje Beograd.

Prethodno je, da podsetimo, ustanovljeno da deca nemaju virus.

I u Zavodu za javno zdravlje Užice su kazali prošle nedelje da ni oni u ispitivanim uzorcima hrane, koji su bili dostupni u objektu na Zlatiboru u kojem su deca iz Borče boravila u toku ekskurzije, nisu izolovani bakterijski agensi kao ni enterotoksini, kažu u Zavodu za javno zdravlje Užice.

Kako su prethodno kazali iz ovog zavoda, uzorkovana je hrana, a uzeti su brisevi radnih površina, escajga, vode.

Đaci koji su imali tegobe iz pet su različitih odeljenja osmog razreda škole u Borči. Sedmoro njih je bilo hospitalizovano u Institutu za majku i dete "Dr Vukan Čupić" u Beogradu, ali su na sreću sva brzo puštena kućama.

Sve tegobe koji su imali, bile su praćene temperaturom do 37,5 stepeni, a samo je jedno dete imalo 39,5.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike