Vozači mogu da odahnu, stanje na granicama mnogo "čistije": Obratite pažnju na deonice auto-puta na kojima će se danas izvoditi radovi

12.11.2022

08:20

0

Autor: S.Č.

Iz AMS S-a navode da dobre vremenske prilike omogućavaju vozačima lakšu vožnju, ali da na usporenu vožnju mogu uticati slabija vidljivost i mestimično vlažan kolovoz

Vozači mogu da odahnu, stanje na granicama mnogo "čistije": Obratite pažnju na deonice auto-puta na kojima će se danas izvoditi radovi
Ilustracija - Copyright RINA

U prethodna dva dana stanje na putevima, kao i na graničnim prelazima bilo je pravo praznično. Iz različitih putnih pravaca stizala su obaveštenja o gužvama, ali i magli koja je tokom noći i jutra zahtevala posebnu pozornost vozača. Danas je stanje nešto bolje, manje su gužve na granicama, ali iz Puteva Srbije upozoravaju na opreznost na deonicama na kojima će se izvoditi radovi. 

Na auto-putu E-75, na deonici Beška - Novi Sad Jug, danas od osam do 17 časova traju radovi na mašinskom krpljenju kolovoza, u smeru Beograd - Novi Sad, na dve lokacije, zbog čega će se saobraćaj odvijati preticajnom saobraćajnom trakom, a radovi će se izvoditi u voznoj saobraćajnoj traci, saopštili su Putevi Srbije.

Prema informacijama tog javnog preduzeća, do 1. decembra ove godine trajaće i radovi na rehabilitaciji nadvožnjaka na petlji Vrčin, uz zatvaranje vozne i zaustavne saobraćajne trake u smeru Niš - Beograd.

Na auto-putu E-763, deonica petlja Takovo-petlja Ljig, u tunelu Brančić, u ponedeljak, 14. novembra, od 10 do 18 časova, biće obavljeni radovi na održavanju ITS opreme i sistema za upravljanje tunelima uz obustavu saobraćaja kroz desnu cev tunela, u smeru ka Čačku, a saobraćaj će se odvijati dvosmerno kroz levu cev tunela Brančić.

Kako navode Putevi Srbije, do ponedeljka, 14. novembra, predviđena je obustava saobraćaja zbog radova na rekonstrukciji puta Bački Maglić - Bački Petrovac. Alternativni putni pravac: Rumenka - Zmajevo - Ravno Selo - Despotovo - Silbaš.

Stanje na graničnim prelazima bolje

Na graničnim prelazima jutros nema zadržavanja na putničkim i teretnim terminalima, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMS S).

Iz AMS S-a navode da dobre vremenske prilike omogućavaju vozačima lakšu vožnju, ali da na usporenu vožnju mogu uticati slabija vidljivost i mestimično vlažan kolovoz.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike