Lepa vest sa Kosmeta: Rodilo se sedam beba, majke tvrde da su spokojne tu gde su im koreni!

11.11.2022

22:10

0

Mame i novorođenčad su odlično, a porodice će biti nagrađene sa po 10.000 dinara

Lepa vest sa Kosmeta: Rodilo se sedam beba, majke tvrde da su spokojne tu gde su im koreni!
Dojenje bebe - Copyright Profimedia

Vest koju u Srbiji ne čujemo tako često, nedavno je odjeknula Kosovom i Metohijom. U poslednja dva dana tamo je rođen rekordan broj beba. Mame i novorođenčad su odlično, a ova vest je ulepšala dan svima koji žive na KiM. Ukupno je rođeno sedam beba u porodilištu u Pasjanu a porodice će biti nagrađene sa po 10.000 dinara.

Majke, iako su još u bolnici, bile su raspoložene da za Telegraf.rs ispričaju kako se osećaju, kao i njihovo iskustvo iz bolnice.

Aleksandra Stojanović (29) iz Manišnice na svet svet donela ćerkicu Dariju. I dok je drži tik uz svoj obraz, ne može da sakrije najveću sreću koja se na ovom svetu može osetiti.

- Jako sam zadovoljna kako je sve proteklo, doktori i sestre su divni. Ovo mi je drugo dete, tačnije druga ćerka. Zadovoljna sam kompletnim iskustvom - kaže ona.

Što se tiče života na Kosovu i Metohiji, nije baš onako kako, recimo, mnogi u Beogradu ili Novom Sadu zamišljaju. Aleksandra je spokojna što živi tamo gde su joj i koreni.

- Ovde je mirno i lepo živimo, ne mogu ništa loše da kažem - priča Aleksandra.

Milena Milenković iz Gnjilana ima 32 godine i već četvoro dece. Njen dom je bogat sa tri ćerke i sinom.

- Ne znam šta bih vam rekla, super se osećam. Rodila sam četvrto dete, tačnije ćerku, a imam sina i još dve ćerke. Beba je teška 3.940 i dugačka 58 cm. Doktori i sestre su divni, a mi smo presrećni. Ovde je život jako lep, zato sam se i odlučila na to da rodim i četvrto dete, dece nikad dosta - kaže ponosna majka.

Nijedna nema dilemu da je njihova budućnost upravo na KiM.

Biljana Stamenković (30) iz Kosovske Kamenice prvi put je postala majka.

- Beba i ja samo super, ona je teška 3.200, dugačka 58 i presrećna sam. Ovo mi je prva beba, a porođaj je prošao sjajno. Svi su ovde odlični, i doktori i sestre. Nemam nikakvu zamerku, presrećna sam, a što se tiče života ovde, ništa ne bih menjala - kaže Biljana kroz osmeh.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike