U toku analiza zbog trovanja đaka na Zlatiboru: Evo šta je Zavod za javno zdravlje Užice uzeo sve iz restorana!

07.11.2022

14:02

0

Direktor te ustanove rekao je danas da će tokom dana verovatno svi biti otpušteni na kućno lečenje

U toku analiza zbog trovanja đaka na Zlatiboru: Evo šta je Zavod za javno zdravlje Užice uzeo sve iz restorana!
Ilustracija - Copyright FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Zavod za javno zdravlje Užice uzeo je uzorke hrane, vode, radnih površina i escajga iz ugostiteljskog objekta na Zlatiboru u kome su, kako se sumnja učenici osmog razreda otrovali hranom na trodnevnoj ekskurziji.

- Zavod za javno zdravlje Užice je dobio zahtev osnovne škole "Jovan Ristić" iz Borče koja je obavestila o sumnji na postojanje epidemije, nadležne Republičku sanitarnu inspekciju i Republicku veterinarsku inspekciju koja je obavila inspekcijski nadzor. Stručna ekipa ZZJZ Užice je obavila higijensko - epidemiološki nadzor i prema epidemiološkim indikacijama i nalogu RSI i RVI uzorkovala uzorke hrane, vode i briseve radnih površina. Analize su u toku - kažu iz ove ustanove.

Podsetimo, direktorka pomenute škole je uputila dopis nadležnom Zavodu za javno zdravlje sa zahtevom da se izvrši pregled hrane i prostorija gde su boravila deca na ekskurziji.

Trodnevno putovanje se završilo tako što je dvadesetoro učenika i jedan nastavnik dobio simptome trovanja na putu za Beograd. Decu su bila pod kontrolom lekara koji je putovao sa njima, a kada su stigli u Beograd, njih osmoro smešteno je na Institut za majku i dete.

Direktor te ustanove rekao je danas da će tokom dana verovatno svi biti otpušteni na kućno lečenje.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike