U medijima se pojavila vest da lažni popisivači haraju Srbijom: Hitno se oglasio Republički zavod za statistiku!

08.10.2022

05:24

0

S obzirom na to da je sadržaj ove objave ne samo neistinit već unosi i nepotrebnu paniku i strah među građane, iz RZS, kako navode, zahtevaju u sladu sa Zakonom o javnom informisanju da mediji hitno uklone sadržaj koji su objavili

U medijima se pojavila vest da lažni popisivači haraju Srbijom: Hitno se oglasio Republički zavod za statistiku!
popis stanovnistva profimedia-0373302698 - Copyright Profimedia

Republički zavod za statistiku demantovao je večeras pisanje pojedinih portala da su "lažni popisivači pokušali da uđu u stanove" građana i pozvali da oni koji su to objavili hitno uklone ovakav sadržaj.

U saopštenju medijima iz RZS kažu da nema saznanja od MUP-a, sa kojim blisko sarađuje u akciji od nacionalnog značaja kao što je Popis stanovništva, domaćinstava i stanova 2022, da je bilo prijava ovog tipa od građana.

Ističu i da Petar Korović, pomoćnik direktora Republičkog zavoda za statistiku nema lični nalog na Tviteru, niti na bilo kojoj drugoj društvenoj mreži.

- Tviter nalog @tviter_advokat (koji je navedeni izvor ovih sadržaja) je privatni nalog građanina, koji je potpuno samoinicijativno objavio sopstvene instrukcije građanima. Delovi teksta u kojima se navodno citira Petar Korović netačni su i proizvoljni", poručeno je iz RZS.

S obzirom na to da je sadržaj ove objave ne samo neistinit već unosi i nepotrebnu paniku i strah među građane, iz RZS, kako navode, zahtevaju u sladu sa Zakonom o javnom informisanju da mediji hitno uklone sadržaj koji su objavili.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike