Nenada sam Bog spasio na Krstovdan! Otišao na pecanje, pa ga udario grom: Samo sam se srušio u čamac, ničega se posle ne sećam! (FOTO)

06.10.2022

19:00

0

Ništa nije slutilo da će biti grmljavine, pa je Nenad otišao na omiljeno mesto za pecanje

Nenada sam Bog spasio na Krstovdan! Otišao na pecanje, pa ga udario grom: Samo sam se srušio u čamac, ničega se posle ne sećam! (FOTO)
Nenad Čandarević - Copyright 24sedam/Nenad Čandarević Pixabay

Nenad Čandarević nije ni slutio šta će mu se desiti kada je nedavno na Krstovdan krenuo na pecanje u blizini rodnog Kladova. Ništa nije pokazivalo da će biti nevremena, pa se čamcem otisnuo do jednog od mesta gde voli da peca.

- Pecao sam u nacionalnom parku Đerdap kada je počela da prska kišica i pomalo grmi. Ja sam u tom trenutku samo spakova štapove, podigao sidro i lagano krenuo ka Kladovu. Od elektrane do Kladova mi treba 15 minuta vožnje - priča ovaj Kladovčanin za 24sedam.

Međutim, tih 15 minuta ovaj put je moglo biti predugo za njega. Dok se kretao ka Kladovu, kiša je počela sve jače da pada. A onda se odjednom desilo nešto najopasnije što je ikada doživeo. Nenada je pogodila munja u leđa, nakon čega se više ničega ne seća!

24sedam/Nenad Čandarević
Munja ušla kroz levi deo leđa

- To se desilo kada sam došao između sela Davidovac i Kladušnica i tu se više ne sećam bilo čega. Prvo čega se sećam posle udara jeste da sam bio na obali i bili su prijatelji oko mene koji su pre toga krenuli čamcima da me spasavaju. Jedan prijatelj koji živi u Kladušnici bio je na obali i video je kada me je udarila munja - priča on.

Ubrzo je došla pogranična policija i ambulantno vozilo, a iako se ne seća samog udara, prijatelj mu je ispričao da se radilo o manjoj munji. Ipak, u neku ruku imao je i sreće jer je struja prošla kroz njegovu ruku i nije otišla ka vitalnim organima.

24sedam/Nenad Čandarević
Trag od munje koja je prošla kroz ruku

-  Ja sam pao u čamac u tom trenutku a on je sa drugim prijateljima ušao u njegov čamac, i oni su mi pritekli u pomoć. Ulazna rana je bila u levom ramenu i prošla je kroz celu ruku, a izašla na levu šaku. Posle toga sam prevezen u hitnu, bio sam dva dana na aparatima, pa izašao ubrzo iz bolnice. Nije mi se desila veća povreda, ali su obe bubne opne pukle. Ali, Bogu hvala, jedna je već zalečena a druga je na putu - ispričao je ovaj čovek.

24sedam/Nenad Čandarević
Trag od munje koja je prošla kroz ruku

Nakon svega, kaže da će nastaviti i dalje da peca uprkos nemilom događaju.

- Pecam već 15 godina, ja poštujem prirodu, ona mene a ovo je neka viša sila. Ali kako je moglo, super sam prošao - kaže on.

24sedam/Nenad Čandarević
Nenada munja udarila u leđa

 

Na kraju je odlučio da osim svoje slave uzme da slavi i Krstovdan.

- Ja volim Dunav, da pecam ću nastaviti a od sada ću slaviti i Krstovdan - izjavio je ovaj čovek.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike