Gradonačelnik Vučević na obeležavanju Male gospojine u Sremskoj Kamenici: Čast mi je biti sa narodom, sveštenstvom i monaštvom (FOTO)

21.09.2022

12:12

0

Nakon liturgije, održana je svečana litija, a danas u 18.30 časova, u porti hrama Rođenja Presvete Bogorodice, biće upriličen kulturno-umetnički program

Gradonačelnik Vučević na obeležavanju Male gospojine u Sremskoj Kamenici: Čast mi je biti sa narodom, sveštenstvom i monaštvom (FOTO)
miloš vučević11 - Copyright NSuživo.rs

Povodom obeležavanja slave Mala Gospojina u hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Sremskoj Kamenici, održana je Sveta liturgija uz sasluženje igumana manastira Hilandar arhimandrita Metodija. Tom činu prisustvovao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević kojem je uručena gramata kao ktitoru pomenutog hrama.

 

– Čast je biti sa narodom, sveštenstvom i monaštvom na ovoj divnoj liturgiji. Kada ste na svetom mestu, vidite da postoje neprolazne vrednosti i nešto iznad svih nas. Počastvovan sam što sam u društvu igumana manastira Hilandar i što u hramu u Sremskoj Kamenici proslavljamo Malu Gospojinu, nek je na zdravlje i spasenje svima- naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Priznanje koje sam dobio, doživljavam kao priznanje za Grad Novi Sad koji kontinuirano sarađuje sa crkvom, a crkva traje duže od svih državnih uređenja. Grad Novi Sad i AP Vojvodina dali su sredstva da se ovaj hram obnovi i da ostane u amanet budućim generacijama – istakao je Vučević.

Nakon liturgije, održana je svečana litija, a danas u 18.30 časova, u porti hrama Rođenja Presvete Bogorodice, biće upriličen kulturno-umetnički program u kojem će učestvovati umetnik Slobodan Trkulja

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike