Na sahrani kraljice Elizabete suva elegancija: Plemkinje, princeze i kraljice u elegantnim crnim izdanjima, koja vrede bogatstvo (FOTO)

19.09.2022

13:59

0

Autor: Marija Mitić

Iako je povod tužan, itekako se vodi računa šta će obući za ovaj bitan događaj

Na sahrani kraljice Elizabete suva elegancija: Plemkinje, princeze i kraljice u elegantnim crnim izdanjima, koja vrede bogatstvo (FOTO)
prve dame (2) - Copyright AP Photo

Ožalošćena kraljevska porodica, mnogi državni zvaničnici i svetski lideri okupili su se danas na sahrani kraljice Elizabete II u Londonu. Iako je u pitanju tužan povod, krem svetskog plemstva i ostali prisutni itekako su vodili računa o tome šta će obući za sahranu kraljice, pa su se tako pojavili u skupim, elegantnim komadima.

Brižit Makron, kraljica Leticija, kraljica Ranija, princeza Šarlin i još puno slavnih plemkinja i prvih dama, pojavile su se danas u Vestminterskoj opatiji, u kojoj se Elizabeta II i krunisala i udala za princa Filipa, a sve su ispratile protokol, pojavivši se u crnini i primerenim izdanjima, te sa fascinatorima na glavi, koji su deo britanske tradicije na svim važnijim događajima.

Brižit je tako ponela kvalitetan kaput, za koji se vidi da je papreno skup, u midi dužini. Ispod njega nosila je jednostavnu crnu haljinu do kolena, dok je ceo stajling upotpunila kožnim rukavicama, salonkama sa visokom potpeticom te pismo torbicom i fascinatorom sa mrežicom.

Profimedia
Brižit i Emanuel Makron

Prva dama Amerike, Džil Bajden pojavila se u elegantnom crnom kompletu, takođe u salonkama, dok je na glavi imala crni rajf sa mašnom.

Profimedia
Džil i Džo Bajden

Bivši britanski premijer Boris Džonson došao je u pratnji supruge Kari koja se ovog puta opredelila za dugu, crnu haljinu ukrašenu zlatnim dugmićima i kaišem oko struka. Takođe je imala crnu mrežicu preko lica.

Profimedia
Boris i Kari Džonson

Jordanska kraljica Ranija još jednom je pokazala svoj besprekoran modni ukus, pa je tako danas ponela dugačak kaput od satena sa volanima na reveru i širokim kaišem oko struka, a stajling je upotpunila lakovanim salonkama sa kaišićima i fascinatorom sa mrežicom.

Profimedia
Kraljica Ranija i kralj Abdula

Pažnju je posebno privuklo i pojavljivanje princa Alberta od Monaka sa suprugom - princezom Šarlin. Ona se istakla neobičnim stilom, ponevši dugačku, krutu haljinu pomalo avangardnog kroja, a kao i sve druge dame nosila je facinator i crne salonke.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike