Bravo, Subotice! Mališani korisnici Narodne kuhinje punih torbi dočekali početak školske godine! Građani im obezbedili sav potreban pribor

14.09.2022

08:39

0

U sklopu akcije, koja je trajala prethodnih meseci, građani su imali priliku da u brojnim knjižarama u gradu kupe nešto od školskog pribora za najmlađe korisnike Narodne kuhinje

Bravo, Subotice! Mališani korisnici Narodne kuhinje punih torbi dočekali početak školske godine! Građani im obezbedili sav potreban pribor
učionica djaci pribor - Copyright Pixabay

Zahvaljujući akciji Crvenog krsta pod nazivom "Humanost za nove školske pobede", u okviru koje se u knjižarama širom Subotice prikupljao školski pribor za socijalno ugrožene đake, za 42 mališana, korisnika Narodne kuhinje, obezbeđene su sveske, olovke, flomasteri i drugi neophodan pribor.

U sklopu akcije, koja je trajala prethodnih meseci, građani su imali priliku da u brojnim knjižarama u gradu kupe nešto od školskog pribora za najmlađe korisnike Narodne kuhinje.

Zahvaljujući građanima, koji su i ovoga puta potvrdili da je Subotica grad humanih ljudi, prikupljen je školski pribor za 42 mališana koji svakodnevno kuvane obroke dobijaju na nekom od punktova Narodne kuhinje.

- Naši najmlađi korisnici Narodne kuhinje, odnosno đaci od 1. do 3. razreda, školsku godinu započeli su sa novim sveskama, flomasterima, bojicama i drugim priborom. Ovo su im omogućili humani građani koji su učestvovali u našoj akciji pod nazivom "Humanost za nove školske pobede" - objašnjavaju iz Crvenog krsta Subotica .

Đaci prvaci su dobili sveske svih veličina i sadržaja, olovke, flomastere, drvene bojice, kao i pune pernice i školski ranac.

Đaci 2. razreda, uz sve ovo, dobili su i ranac za opremu za fizičko vaspitanje.

Učenicima 3. razreda obezbeđen je paket koji sadrži sveske, olovke, flomastere, drvene i vodene bojice i hemijske olovke. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: subotica.com

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike