Patrijarh Porfirije izričit: Protiv smo Evroprajda, ali ne vodimo krstaski rat protiv LGBT

11.09.2022

20:07 >> 20:08

0

Patrijarh srpski Porfirije poručio je večeras da Beogradu nije potreban Evroprajd, niti nametanje novih vrednosnih sistema i paradigmi iz inostranstva

Patrijarh Porfirije izričit: Protiv smo Evroprajda, ali ne vodimo krstaski rat protiv LGBT
Tan2022-9-11_211346857_3 (1) - Copyright Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Patrijarh srpski Porfirije poručio je večeras da Beogradu nije potreban Evroprajd, niti nametanje novih vrednosnih sistema i paradigmi iz inostranstva, i pozvao nadležne u državi da iz udžbenika za osnovnu i srednju školu izbace lekcije o rodnoj ideologiji.


Porfirije je, nakon molebana ispred Hrama Svetog Save, rekao da crkva ne podržava nikakvo nasilje i progon LGBT populacije, a naročito ukoliko se to čini u ime crkve.

- Mi nikome ne namećemo ono što je naš način života, ali isto tako ne želimo da nam bilo ko, sa bilo koje strane, dolazi i nameće svoj pogled na svet i način zivota - poručio je Porfirije.

Naglasio je da crkva ne vodi nikakav "krstaški rat protiv LGBT populacije".

- Mi smo žrtve. Siluju nam pamet, siluju nam dušu, hteli bi, ali neće moći da nam nametnu svoja pravila -  rekao je patrijarh.

Ukazao je da smo suočeni sa najezdom novih sistema vrednosti, koji se nameću nasilno i agresivno "mekom moći ispod radara".

Patrijarh je najavio da će se u hramovima svakoga dana držati molebani za brak i poroducu, i da će se crkva i vernici okupljati, kao danas, koliko bude potrebno.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike