Najnoviji korona presek: U prethodna 24 sata virus potvrđen kod 3.461 osobe!

06.09.2022

17:26

0

Pratite situaciju oko koronavirusa u našoj zemlji uz 24sedam

Najnoviji korona presek:  U prethodna 24 sata virus potvrđen kod  3.461 osobe!
Najnovija vest Korona - Copyright 24sedam

Koronavirus je u poslednja 24 časa potvrđen kod  3.461 osobe, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo je15 pacijenata.

Testirano je  14.822 osoba.

Na respiratoru je 27 pacijenata, a ukupno je hospitalizovano 608 osoba.

Da podsetimo, koronavirus je juče potvrđen kod 3,221 osobe, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo 13 pacijenata. Testirano je 12.595 osoba. Na respiratoru je bilo 28 pacijenata, a hospitalizovano 620 osoba.

Bolovi su toliko jaki kao da vam neko lomi kosti

Pored groznice Zapadnog Nila koju prenosi zaraženi komarac, od koje je do sada na teritoriji Republike Srbije registrovano 105 zaraženih, kao i sedmoro umrlih, komarci mogu da prenesu i neke druge viruse poput zike, denge i čikugunje koje podjednako mogu biti opasne po čoveka.

Ovi virusi mogu da se prenesu ako zaražena osoba dođe iz nekog tropskog područja i tada će osetiti simptome poput temperature, glavobolje, bolova u mišićima...

- Tigrasti komarci mogu da prenesu ova tri virusa ukoliko neka osoba dođe zaražena sa Martinika, Kube ili nekih drugih tropskih krajeva i donese taj virus kod nas. Svako ko putuje u ta rizična područja dobije papir sa objašnjenima šta da radi i kako da se ponaša i šta da uradi ako oseti simptome kada se vrati u Srbiju i onda preduzimamo mere - kaže prof. dr Dušan Petrić, rukovodilac CIV centara za vektore bolesti i efekte klimatskih promena, u okviru koncepta "sveobuhvatno zdravlje" na Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike