Na naplatnim stanicama u Srbiji nema zadržavanja i gužvi, ali na graničnim prelazima situacija se menja iz minuta u minut

04.09.2022

19:36

0

Vozače očekuju česte izmene u saobraćaju zbog radova jer je građevinska sezona u punom jeku

Na naplatnim stanicama u Srbiji nema zadržavanja i gužvi, ali na graničnim prelazima situacija se menja iz minuta u minut
166170350215974844681597470681prijepolje-granicni-prelaz-gostun-fotorina2 - Copyright Foto: RINA

Na naplatnim stanicama na auto-putevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila, dok se na graničnim prelazima čeka od 30 do 180 minuta, saopštilo je danas JP ''''Putevi Srbije''''.


Saobraćaj je pojačan na auto-putu ka Severnoj Makedoniji i Grčkoj, ali na veći broj vozila povremeno treba računati i na pravcima koji vode ka Crnoj Gori, saopštio je danas AMSS.

Prohodnost puteva je, kako se dodaje, dobra ka letnjim turističkim destinacijama. Vozače očekuju česte izmene u saobraćaju zbog radova jer je građevinska sezona u punom jeku.

Iz AMSS podsećaju da će vozače tokom dana pratiti promenljivi uslovi za vožnju, a samim tim i mokri kolovozi i smanjena vidljivost zbog čega će biti potrbna opreznija i pažljivija vožnja.

Stanje na graničnim prelazima

Prema informacijama Uprave granične policije u 17.15 časova, na graničnom prelazu Batrovci, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 60 minuta, na graničnom prelazu Batrovci, na izlazu, zadržavanje za putnička motorna vozila je 30 minuta, a na graničnom prelazu Šid, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 180 minuta.

Na graničnom prelazu Gostun, na izlazu, zadržavanje za putnička motorna vozila je 40 minuta, a na ulazu, zadržavanje za putnička motorna vozila je 50 minuta.

Na graničnom prelazu Jabuka, na izlazu, zadržavanje za putnička motorna vozila je 30 minuta, a na ulazu, zadržavanje za putnička motorna vozila je 40 minuta.

Na graničnom prelazu Špiljani, na izlazu, zadržavanje za putnička motorna vozila je 30 minuta, a na ulazu, zadržavanje za putnička motorna vozila je 40 minuta.

Na graničnom prelazu Preševo, na ulazu, zadržavanje za putnička motorna vozila je 40 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila, dodaje se u saopštenju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike