Geosindikat: Odzvonilo lažnim sindikatima u RGZ-u!

04.09.2022

11:44

0

Pokrenuli smo Zakonom predviđen postupak za preispitivanje reprezentativnosti lažnih sindikata i zahtevamo da sva zainteresovana lica i mediji, na transparentan način budu upoznati sa postupkom

Geosindikat: Odzvonilo lažnim sindikatima u RGZ-u!
Republički geodetski zavod - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Sindikat zaposlenih u republičkom geodetskom zavodu (Geosindikat) zatražio je od ministarke za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darije Kisić da obezbedi uslove za pošteno preispitivanje reprezentativnosti, kako su naveli iz Geosindikata, lažnih sindikata u tom zavodu.

Geosindikat moli ministarku za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja da obezbedi uslove za pošteno preispitivanje reprezentativnosti lažnih sindikata u RGZ-u: Nezavisnost i JOS. Ovo zahtevamo u interesu Republike Srbije, njenih građana i naše institucije, kao i zaštite poštenih radnika, u cilju razotkrivanja istine, kako se ne bi ponovila situacija iz 2019. godine kada je ovim sindikatima, koji su se koristili prevarama i falsifikovanim pristupnicama, data lažna reprezentativnost, stoji u saopštenju Geosindikata. 

-Zbog toga smo pokrenuli Zakonom predviđen postupak za preispitivanje reprezentativnosti lažnih sindikata i zahtevamo da sva zainteresovana lica i mediji, na transparentan način budu upoznati sa postupkom i sami prepoznaju prevare i manipulacije kojima se uvek služe - navode i dodaju: 

-Očekujemo od nadležnih da postupak u Ministarstvu vode savesna i nepristrasna lica, a ne kao prošli put oni koji su njihovi zaštitnici. Na taj način će biti potvrđeno da su predstavnici lažnih sindikata ljudi koji konstantno vrše pritisak na Vladu i javnost iznose neistine u cilju širenja panike i stvaranja pravne nesigurnosti na tržištu nepokretnosti. Svako ko podržava ovu grupu za pritisak na bilo koji način direktno radi protiv Republike Srbije i njene bezbednosti, protiv interesa građana Srbije i ugrožava više od 3.000 porodica radnika zaposlenih u Republičkom geodetskom zavodu.

 

Bonus video

rina.rs

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike