Premijerka posle vakcinisanja: Danas je dan za osmehe jer obeležava početak kraja pandemije!

24.12.2020

09:05 >> 11:42

0

Autor: J.B.O./J.S.J.

Vakcinacija protiv kovida u Srbiji počela tri dana pre nego što se očekuje da počne u EU

Premijerka posle vakcinisanja: Danas je dan za osmehe jer obeležava početak kraja pandemije!
Copyright Tanjug/Zoran Žestić

Vakcine protiv koronavirusa stigle su u Srbiju, a danas su ih prve primile premijerka Ana Brnabić, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević, ali i epidemiolog Predrag Kon.

Pročitajte još:

Nakon primanja vakcina Ana Brnabić, Darija Kisić Tepavčević i Predrag Kon daju izjave za medije.

Vakcinacija u Srbiji počinje tri dana pre nego u EU.

11.08 – Brnabićeva: “Napravljen je i registar ljudi koji će primiti vakcinu i tamo stoji datum koji označava kada je ko primio vakcinu i kada ide revakcina. Postojaće i kontakt centar za ljude koji žele da se vakcinišu, kada se završi sa prvim prioritetima. Tako će se što pre vakcinisati i opšta populacija.”

11.04 – Kon: “Operativni plan sa listom prioritizacije je napravljen, pa je napravljen plan među zaposlenima u zdravstvu. Prvo će se vakcinisati oni koji rade u gerontološkim centrima među zdravstvenim radnicima, pa oni koji su u dodatnom riziku, pa oni koji rade u službama sa čestom komunikacijom. Postoji operativni tim koji će sprovoditi imunizaciju. Imam informaciju o planu koji je usvojen jutros.”

11.03 – Direktor Agencije za lekove: “Sinoć je izdat sertifikat i završeno odobrenje vakcine.”

10.58 – Brnabićeva: “Dinamika isporuka vakcina varira kako varira i proizvodnja vakcina. Tako nam je 4.870 doza stiglo u decembru. Sa ‘Fajzrom’ može da se razgovara i žele da razgovaraju i sa manjim zemljama. U januaru očekujemo još vakcina, pa i kineske, ruske, ‘Astra Zeneka’ i ‘Moderne’. Imaćemo milion doza u januaru. Štto se tiče cene vakcine, to se tiče kompanija. Niko u svetu nije objavio koliko košta vakcina. Mi nemamo problem da cenu objavimo, ali po ugovoru to se ne radi. Besplatna će biti vakcina za sve građane Srbije.”

10.56 – Brnabićeva: “Ovo što sam se ja danas vakcinisala je dokaz da ja verujem u efikasnost vakcine. Nadam se da su građani uvereni da je to pravi način. Meni se svet bez vakcine ne sviđa. Vakcina je stvar medicine ne samo modernog sveta, već spas čovečanstva.”

10.54 – Dr Kisić Tepavčević: “Panirano je da 150 korisnika gerontoloških centara u Beogradu i 100 u Novom Sadu primi vakcinu.To je plan za danas.”

10.48 – Ana Branabić: “Danas je dan za osmehe, jer je dan koji obeležava početak kraja pandemije. Očekujemo i dolazak ruske vakcine. Repubilka Srbija će imati sve odobrene vakcine na raspolaganju, koje će proći naše agencije i institute. Predsednik će primiti vakcinu iz sledećeg kontingenta vakcina koji će stići, a najverovatnije će to biti kineske vakcine. Ja sam najponosnija na svetu danas jer je Srbija pokazala koliko dobro možemo da se borimo kad radimo timski. Republika Srbija je prva zemlja u Evropi, ako se ne računa Velika Britanija, koja je dobila ‘Fajzerovu’ vakcinu. Sada smo počeli i nećemo se zaustaviti dok se ne izvrši potpuna imunizacija građana Srbije. Nema stajanja dok ne pobedimo koronavirus. Molim sve građane da ovo ne shvataju kao da je borba gotova, i dalje moramo da budemo disciplinovani. Hvala svima onima koji su sa nama radili na odobrenju vakcine u maksimalno kratkom roku.”

10.46 – Dr Kisić Tepavčvić: “Ovo jeste veliki dan za Srbiju. Ponosna sam na ljude iz staračkih domova jer je veliko interesovanje za vakcinu, ponovo pokazuju primer drugim građanima Srbije.”

10.43 – Predrag Kon nakon primanja vakcine: “Ovo jeste jedan veliki dan za Srbiju i za čitav region, počinjemo sa kontraofanzivom, borbu sa oružjem u ruci, a to je u ovom slučaju vakcina.”

10.18 – Epidemiolog Predrag Kon je takođe među prvima primio vakcinu kompanije “Fajzer”.

Tanjug/Zoran Žestić

10.13 – I ministarka za socijalni rad i boračka pitanja Darija Kisić Tepavčević je primila istu vakcinu.

Tanjug/Zoran Žestić

10.11. -Premijerka Srbije je prva primila “Fajzerovu” vakcinu.

Tanjug/Zoran Žestić

10.05 – Premijerka Srbije Ana Brnabić i ministarka Darija Kisić Tepavčević će se posle primanja vakcine odmarati 15 minuta, nakon čega će dati izjave za medije.

10.03 – Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja stigla je u “Torlak”.

10.00 – Počela vakcinacija u Srbiji.

Tanjug/Zoran Žestić

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike