RHMZ izdao hitno upozorenje! Očekuju se pljuskovi sa grmljavinom: Nevreme stiže u Beograd, a proširiće se i na druge delove Srbije (FOTO)

27.08.2022

12:10

0

Oblačnost se sa južnih padina Fruške gore premešta preko Rume, Inđije i Stare Pazove ka Borči i Batajnici

RHMZ izdao hitno upozorenje! Očekuju se pljuskovi sa grmljavinom: Nevreme stiže u Beograd, a proširiće se i na druge delove Srbije (FOTO)
nevreme kisa pljusak2 - Copyright Foto: 24sedam/Goran Sivački

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je hitno upozorenje zbog lošeg vremena a, kako je najvljeno, očekuje se jaka konvektivna oblačnost koja se sa južnih padina Fruške gore premešta preko Rume, Inđije i Stare Pazove ka Borči i Batajnici (Beogradu).

- Uslovljavaće intenzivne pljuskove sa grmljavinom, od 10 do 20 mm za kratak vremenski period, ponegde i pojavu grada - najavljuje RHMZ.

printscreen/RHMZ
 

Izdato je upozorenje i za Srem, šire područje Beograda, jugozapad, jug i istok Srbije.

- U naredna dva sata u Sremu, na širem području Beograda, na jugozapadu, jugu i istoku Srbije, lokalna pojava kratkotrajnih pljuskova sa grljavinom - stoji na sajtu RHMZ.

printscreen/RHMZ
 

Prethodno je izdato saopštenje da se na Fruškoj gori očekuju pljuskovi sa grmljavinom, ali i u drugim delovima zemlje.

- U naredna dva sata na jugozapadu i jugu Srbije, kao i na Homoljskim i Kučajskim planinama, sa lokalnom pojavom kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom- navodi se na sajtu RHMZ.

Nešto ranije je RHMZ najavio da će u Srbiji danas biti pretežno sunčano i toplo, posle podne na jugozapadu i jugu Srbije uz lokalni razvoj oblačnosti očekuju se kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom, a najviša dnevna temperatura iznosiće do 33 stepena.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike