Poznati meteorolog otkriva kakvo nas vreme čeka u septembru: "Ulazimo u pozno leto, ali..."

26.08.2022

18:26

0

Autor: 24sedam

Sutra će biti možda najtopliji dan u narednih desetak dana. U Beogradu maksimalna temperatura 33 stepena

Poznati meteorolog otkriva kakvo nas vreme čeka u septembru: "Ulazimo u pozno leto, ali..."
vremenska prognoza - Copyright Printscreen/Happy TV 24sedam/Katarina Mihajlović

Meteorolog Nedeljko Todorović izjavio je da se očekuje da će sutra biti najtopliji dan u narednih desetak dana, sa temperaturom oko 30 stepeni, te da se posle toga očekuje blago zahlađenje. Ukazuje da će u septembru biti prijatno toplo vreme, sa temperaturama oko 25 stepeni.

Nedeljko Todorović, gostujući u Beogradskoj hronici, rekao je da ulazimo u pozno leto kada nema velikih vrućina, ali ni hladnoće, noći će biti svežije i prijatnije za spavanje, ali da ćemo letnju garderobu nositi do kraja septembra.

- Sutra će biti možda najtopliji dan u narednih desetak dana. U Beogradu maksimalna temperatura 33 stepena. U nedelju popodne uveče sledi uticaj nešto svežijeg vazduha, s verovatnoćom da će biti lokalni pljusak - kaže Todorović.

Foto: Printscreen/TV Pink
 

Dodaje da se u ponedeljak i utorak očekuje do blagi pada temperature, oko 28 stepeni.

- Prvih dana septembra bi bio opet blagi pad temperature, na maksimalne vrednosti od 25, 26 stepeni. Desiće se da sredinom septembra jedan dan bude i 30 stepeni. Pljuskovi lokalnog karaktera se očekuju, ali ne dugotrajna kiša - navodi Todorović.

Šta je sa kišom?

Govoreći o padavinama u turskim i grčkim letovalištima, Todorović navodi da je poznato da na našem području od Preobraženja dolazi do sezonske promene vremena.

- Ovde se dogodio školski primer. U Beogradu je u petak bila maksimalna temperatura 39 stepeni, a nekoliko dana posle desetak stepeni niža. Bilo je kiše i pljuskova. Retko kada se posle toga vraća temperatura na one prethodne vrednosti. Idemo korak po korak do jeseni - kaže meteorolog.

Foto: Pixabay
 

Prema njegovim rečima, ove godine nije samo u Srbiji došlo do promene vremena, već i u delu srednje Evrope, čitavoj Grčkoj, kao i u delu Turske.

- Ciklon je prouzrokovao priliv hladnog vazduha, oblake, pljuskove, grmljavinu i nepogode, zadržao se sedam dana u čitavom regionu - navodi Todorović.

Ističe da tek od novembra i decembra mogu da se očekuje veće količine padavina.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike