Nada ima petoro dece i živi kao podstanar: Otišla je da pita za stan, pa dobila odgovor da decu pošalje u hraniteljsku porodicu!

25.08.2022

19:04

6

Autor: J. J.

Nada pokušava da reši stambeno pitanje za svoju decu

Nada ima petoro dece i živi kao podstanar: Otišla je da pita za stan, pa dobila odgovor da decu pošalje u hraniteljsku porodicu!
deca - Copyright Printscreen/Twitter/Др Бранимир Несторовић

Samohrana majka Nada Mitrović iz Pančeva već godinama živi kao podstanar sa svoje petoro maloletne dece kojima želi da obezbedi krov nad glavom. Međutim, to nije lako kada svaki mesec morate da platite stanarinu a nemate redovna primanja.

Povodom stambenog pitanja obratila se, kako nam je rekla, Centru za socijalni rad u Pančevu, ali je umesto odgovora u vezi sa ovim pitanjem iz ovog centra, dobila predlog da decu smesti u hraniteljsku porodicu ukoliko nema novčanih sredstava da ih sama odgaja.

- Tražila sam pomoć u vidu stambenog smeštaja, pa makar to bilo i privremeno samo dok deca malo ne ojačaju. Socijalna radnica mi je rekla da ne daju socijalne stanove, već je njen predlog bio da ako ne mogu sama da ih odgajam da ih svo petoro uzmem za ruke i dovedem kod njih u Centar, da potpišem i da decu dam u hraniteljsku porodicu - kaže Mitrovićeva za 24sedam.

Dodaje da se nije nadala ovakvom odgovoru.

- Rekla sam socijalnoj radnici da moja deca nisu pokloni i da bi trebalo da se stidi svog predloga. Ja sam došla da mi pomogne oko stambenog pitanja, a ona mi predložila hraniteljstvo - objašnjava ona.

Upitana da li se povodom stambenog pitanja obraćala ranije još nekim institucijama, Mitrovićeva kaže da jeste ali da je odgovor izostao.

- Obraćala sam se i drugim institucijama ali niko nije reagovao. Zahvalila bih se vama novinarima što ste pokazali interesovanje za ovu priču - zaključila je ona. 

Nada za sada nema stalne prihode, a želja joj je da reši krov nad glavom i dobije stalno zaposlenje.

Ona je veoma ponosna mama puna optimizma i nade, budući da su njena deca odlični đaci.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike