Poznato stanje dece povređene u Bugarskoj: Direktor Tiršove saopštio kako su dečaci koji su juče stigli helikopterom u Srbiju!

19.08.2022

13:32

0

Od sedmoro mališana, povređenih u istoj nesreći u Bugarskoj koji su sanitetima u ponedeljak iz Bugarske transportovani u "Tiršovu" šestoro je otpušteno na kućno lečenje

Poznato stanje dece povređene u Bugarskoj: Direktor Tiršove saopštio kako su dečaci koji su juče stigli helikopterom u Srbiju!
viber_slika_2022-08-15_17-49-30-568 - Copyright Foto:24sedam/M.Kostić

Dečaci koji su juče helikopterima MUP prebačeni iz bolnice u Sofiji u Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj u stabilnom su stanju, pod stalnim lekarskim nadzorom i terapijom antibioticima, i nisu životno ugroženi, rekao je dr Siniša Dučić, direktor ove dečje klinike.

Od sedmoro mališana, povređenih u istoj nesreći u Bugarskoj koji su sanitetima u ponedeljak iz Bugarske transportovani u "Tiršovu" šestoro je otpušteno na kućno lečenje, a jedno dete je još u bolnici.

Od sedmoro mališana, povređenih u istoj nesreći u Bugarskoj, koji su sanitetima u ponedeljak iz Bugarske transportovani u "Tiršovu" šestoro je otpušteno na kućno lečenje, a jedno dete je još u bolnici.

- Dečaci koje smo juče primili posle lečenja u klinici "Pirgov" imaju teške povrede, jedan zaista tešku povredu mozga, a drugi mnogobrojne povrede kostiju i kože - kaže dr Dučić.

- Dečak sa neurotraumom je stabilan, nije životno ugrožen, i verujemo da ćemo zajedno uspeti. On nije na respiratoru, svestan je u smislu da reaguje na poziv i na grube nadražaje, ali ne komunicira.

Drugi dečak koji je više puta operisan u Sofiji, kako kaže dr Dučić, takođe je stabilan.

- Odmah po prijemu u "Tiršovu" on je previjen, dajemo mu antibiotike širokog spektra delovanja da bi sprečili eventualnu infekciju, jer ima brojne rane na telu, mnogo povređenih kostiju i kože - objašnjava dr Dučić.

- Obojica će morati duže da ostanu u bolnici.

Ostala deca koja su lečenje posle Bugarske nastavila u "Tiršovoj" i u međuvremenu otpuštena, otišla su u većini iz bolnice u stabilnom stanju i sa propisanom antibiotskom terapijom

- Ostalo je samo dete koje smo operisali zbog preloma dela lakta i stranog tela u laktu sutradan po prijemu u bolnicu, i planirano je da i ono u ponedeljak ide kući, kaže dr Dučić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike